Logo Realitatea.md

Dodon și socialiștii, îngenuncheați pe Muntele Athos, au dat-o-n bară…S-au îmbrăcat în alb în pofida regulilor pelerinajului (FOTO)

01 August 2017, 18:38 // Actualitate

Igor Dodon și foștii lui colegi din cadrul PSRM încalcă regulile pelerinajului pe Sfântul Munte Athos. După ce a ajuns în această dimineață în Grecia, unde își va petrece vacanța cu familia, acesta a postat mai multe imagini pe pagina sa de socializare, unde apare îmbrăcat într-un tricou și pantaloni albi, menționând că merge pe Sfântul Munte Athos, unde „se va ruga pentru Moldova și bunăstarea poporului nostru”. 

Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Potrivit ghidului pelerinului pe Sfântul Munte Athos, accesul pe Sfântul Munte Athos este permis exclusiv bărbaților ce poartă o ținută sobră, de culori în general închise și care să nu lase părți ale trupului la vedere. Într-un punct separat este indicat: „Sunt preferate hainele de culoare închisă. Evitați culorile stridente!” Cu toate acestea, membrii PSRM au optat pentru tricouri cu mânecă lungă de culoare albă, pe când șeful statului s-a îmbrăcat din cap până în picioare în culoarea albă. 

Igor Dodon mereu s-a arătat a fi un președinte credincios ce ține cont de regulile bisericești, însă pare că de data aceasta unele detalii i-au scapat, arătându-l într-o lumină „albă” pe rețele de socializare și într-o lumină proastă în fața călugărilor din Grecia.

„Aceste reguli pot părea nefirești celor din lume, însă cunoașterea și aplicarea lor aduce un plus de cinstire gazdelor noastre din Sf. Munte Athos”, se mai precizează în Ghidul respectiv.

Igor Dodon a mai fost anul acesta la mare, în Antalya, Turcia, la mijlocul lunii iunie. Acesta a negat însă că a mers să se odihnească, declarând că a fost în Turcia dor să-și ducă familia la odihnă

Vezi și:

Igor Dodon, la rugăciuni pe Sfântul Munte Athos: „Mă voi ruga pentru Moldova și bunăstarea poporului nostru” (GALERIE FOTO)

Mihai Ghimpu și-a luat vacanță mai devreme: Merge la pescuit, se odihnește la sat și scrie versuri (FOTO)

Deputații și destinațiile modeste de vacanță unde au de gând să se odihnească: Acasă, la țară, poate la mare... (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile