Logo Realitatea.md

Dodon va semna demisia actualilor miniștri, dar REFUZĂ să accepte noile candidaturi desemnate de PD

19 Decembrie 2017, 14:52 // Politica

Președintele Igor Dodon a declarat că va refuza propunerea Partidului Democrat. Acesta a menționat că va semna demisia actualilor miniștri, dar nu va accepta noile candidaturi. Declarația a fost făcută într-o postare pe rețele de socializare, după ce Partidul Democrat a anunțat că va numi șapte miniștri noi în Guvernul Republicii Moldova.

„Democrații au încercat să facă o surpriză de proporții înainte de sărbători, dar nu cred că cetățenii vor aprecia această surpriză ca fiind pozitivă și plăcută.

Am văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil. Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier”, a scris Dodon. 

Acesta a subliniat că majoritatea parlamentară comite o eroare serioasă prin această așa-numită reformă de cadre.

„Este evident că Guvernul devine mai politizat acum. Totul e cusut cu ață albă, algoritmul e vizibil. Iar revolta cetățenilor va spori”, a punctat șeful statului.

Realitatea.md amintește că astăzi președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc a anunțat că șapte noi membri se vor regăsi în Cabinetul de miniștri condus de Pavel Filip. Deciziile au fost luate în urma Biroului politic al PDM, și a discuțiilor cu colegii de la Guvernare. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile