Logo Realitatea.md

Doi oficiali europeni de rang înalt l-au felicitat pe noul ministru al Justiției Alexandu Tănase pentru funcția deținută

12 Ianuarie 2018, 06:10 // Actualitate

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a salutat decizia Guvernului de al numi ministru al Justiției pe Alexandru Tănase și cu această ocazie i-a adresat un mesaj de felicitare noului ministru. O declarație în acest sens a fost făcută de către oficialul european în exclusivitate pentru portalul de știri din România Qmagazine.ro.

„Sunt încântat să aflu că Alexandru Tănase a fost numit Ministrul Justiției Republicii Moldova. Doresc să-l felicit cu ocazia numirii în această funcție importantă. Cunoscându-l pe Alexandru Tănase de mulți ani, apreciez calitățile sale excelente de avocat constituțional. Sunt convins că el va contribui la promovarea democrației, protecției drepturilor omului şi a principiului legii în Republica Moldova”, a declarat Președintele Comisiei de la Veneția.

De asemenea, noul ministru al Justiției, Alexandru Tănase, a fost felicitat pe pagina sa de Facebook și de omologul său român Tudorel Toader, care i-a fost și profesor la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din România.

Realitatea.md amintește că la 10 ianuarie curent cinci miniștri și doi vicepremieri au depus jurământul pentru ocuparea noilor funcții în Guvernul Filip, după ce la începutul lunii decembrie 2017, PDM, a anunțat despre remanierele de cadre în Cabinetul de miniștri. De menționat faptul că șeful statului a refuzat repetat să-i numească în funcție, iar CCM s-a văzut nevoită să-l suspende temporar din funcție, pentru încălcarea obligațiunilor, astfel atribuțiile de președinte de țară au fost preluate de către speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care a și semnat decretele.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5605 0.1187%
USD USD 17.1569 -0.0612%
RUB RUB 0.2580 0.3501%
RON RON 4.1712 0.0312%
UAH UAH 0.6121 -0.2282%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile