Logo Realitatea.md

Doi tineri din Olanda vor să strângă mucurile de țigară din parcuri cu ajutorul ciorilor. Cum vor face acest lucru (FOTO)

11 Octombrie 2017, 15:05 // Actualitate

Doi tineri olandezi și-au propus să strângă mucurile de țigară din parcurile din Amsterdam cu ajutorul unor ciori. Potrivit acestora, păsările sunt foarte inteligente şi pot fi învăţate să culeagă aceste gunoaie, ca apoi să le ducă la aparate speciale, iar în schimb să li se ofere hrană ca răsplată, transmite go4it.ro.

Foto:http://www.go4it.ro

Tinerii vor folosi o versiune modificată a Crow Box, un dispozitiv care le oferă ciorilor alune în schimbul monedelor culese de pe jos. Aceștia au vrut iniţial să folosească porumbei, dar aceste păsări nu sunt renumite pentru inteligenţa lor. Aşa că au au ajuns la concluzia că ciorile sunt potrivite, deoarece sunt capabile să înveţe repede şi să rezolve probleme destul de complexe.

Pentru a le face pe ciori să culeagă mucurile de ţigară, cei doi s-au gândit la un proces în patru paşi. În prima fază, într-o tavă a dispozitivului de colectare este expus un muc de ţigară şi o alună, pentru ca ciorile să facă o legătură între cele două obiecte. În al doilea pas, este luată mâncarea şi este eliberată doar după ce pasărea ajunge la Crow Box. Astfel, ciora va învăţa că maşina respectivă face anumite lucruri. În cel de-al treilea pas, mâncarea nu mai este eliberată, pentru ca pasărea să înveţe că doar anumite acţiuni o eliberează, iar în tavă rămâne doar mucul de ţigară.

La ultimul pas, este necesară intervenţia umană. Când pasărea a învăţat cel de-al treilea pas, o persoană aruncă câteva zeci de mucuri de ţigară în jurul aparatului. Acesta este momentul în care ciorile realizează că pot folosi aceste resturi pentru a obţine hrană. Ciorile ar putea fi afectate de toxinele din resturile de ţigară, însă tinerii cred că acestea nu le vor ţine mult timp în cioc pentru a se îmbolnăvi. Ei promit că dacă experimentul va dăuna păsărilor vor căuta alte soluţii la problema mucurilor de ţigară. Cei doi tineri, Ruben van der Vleuten şi Bob Spikman au înființat deja o firmă, care va realiza acest concept.

Citeste tot despre: cioară, muc, parc, ţigară
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)