Logo Realitatea.md

Doi ucraineni și un moldovean au încercat să ducă de nas polițiștii de frontieră, prezentându-le acte false la control

25 Iulie 2018, 11:56 // Societate

Trei persoane, dintre care doi cetățeni ai Ucrainei și unul al Republicii Moldova, au încercat să treacă prin punctul comun de frontieră Briceni-Rossoșani cu acte false.

Potrivit Poliției de Frontieră, la o tânără de 33 de ani, din Ucraina, s-a depistat raportul privind trecerea reviziei tehnice cu necoincidențe în elementele definitorii ale unui document autentic. Tânăra conducea un Audi A6 înmatriculat în Bulgaria. Ca urmare a cercetărilor suplimentare s-a confirmat bănuială angajaților Poliției de Frontieră, lipsa reviziei tehnice. Din spusele ucrainencei, documentele pentru mașină au fost transmise odată cu achiziționarea autoturismului și nu verificase veridicitatea acestora. Mijlocul de transport a fost reținut până la finalizarea cercetărilor.

Un alt cetățean al Ucrainei, în vârstă de 27 de ani, a prezentat polițiștilor de frontieră certificatul de înmatriculare falsificat pentru automobilul de model Nissan Almer, înmatriculat în Polonia, pe care-l conducea. Pe lângă documentele de călătorie, acesta a prezentat pachetul de documente pentru autovehicul. După o verificare mai minuțioasă asupra certificatului de înmatriculare, care a atras atenția inspectorilor de frontieră, s-a dovedit a fi contrafăcut, ba mai mult în baza de date nu figurau informații despre revizia tehnică. Șoferul a declarat că fostul proprietar al mașinii l-a asigurat de autenticitatea documentelor când procurase automobilul, fapt ce a exclus o verificare suplimentară. Mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul PTF Briceni până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, un moldovean de 24 de ani s-a legitimat cu un titlul de călătorie, care figura în baza de date pe numele unei alte persoane. Potrivit polițiștilor de frontieră, în cadrul verificării acestuia în Sistemul Informațional de Stat al IGPF și consultării serviciilor consulare, s-a depistat că titlul de călătorie, eliberat la începutul lunii iulie curent, este emis pe numele altei persoane încă din luna mai a anului curent. La audieri tânărul a precizat că obținuse legal documentul. Titlul de călătorie a fost ridicat și transmis spre expertiză.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.7969%
USD USD 17.0729 0.2537%
RUB RUB 0.2568 2.1480%
RON RON 4.1402 0.6956%
UAH UAH 0.6145 0.5893%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile