Logo Realitatea.md

Donald Trump modifică ordinul privind imigranții. Irakul va fi scos de pe lista țărilor vizate de restricțiile de călătorie

06 Martie 2017, 18:31 // În lume

Președintele SUA, Donald Trump urmează să semneze astăzi un nou ordin executiv privind imigranții. Versiunea nouă a acestuia vine după ce vechea interdicție a fost blocată de o decizie a Curții Federale de Justiție.


Foto: Foto: abc.net.au

Vechiul ordin privind controlul imigrației interzicea accesul pe teritoriul SUA pentru cetățenii din șapte state cu populație de religie musulmană. Acesta a provocat confuzie în aeroporturi, întrucât oamenii care dețineau vize valabile erau întorși din drum. Măsura a fost menită să protejeze Statele Unite de eventuale acte teroriste. 

Nu se cunosc deocamdată prevederile exacte ale noului ordin, însă Kellyanne Conway, consilier al președintelui Donald Trump, a declarat pentru Foxnews că cel mai probabil Irak va fi scos de pe lista țărilor vizate anterior de ordinul cu pricina. 

Cetățenii din celelalte șase state de pe lista inițiaală: Iran, Libia, Siria, Somașia, Sudan și Yemen, vor fi din nou vizați de restricțiile de călătorie în SUA pentru un termen de 90 de zile.  

Interdicția nu îi vizează însă și pe cetățenii acestor state, care au vize valabile pentru SUA. De asemenea, nu vor fi afectați nici deținătorii de Green Card din țările enumerate mai sus. 

Mai mult, refugiaților le-ar putea fi interzisă intrarea în SUA pentru un termen de 120 de zile, cu excepia celor sirieni.

Criticii lui Donald Trump susțin că măsura reprezintă o metodă de a-i ajuta pe creștini să ajungă mai ușor în SUA. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8548 -0.6599%
USD USD 17.6904 -0.3504%
RUB RUB 0.2817 0.0710%
RON RON 4.1950 -0.6913%
UAH UAH 0.6848 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile