Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă, eliberat sub control judiciar. Decizie pronunțată acum câteva minute! (VIDEO)

10 Noiembrie 2017, 12:39 // Societate

Primarul general suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost tranferat din arest la domiciliu sub control judiciar pe un termen de 30 de zile. Demersul procurorilor anticorupție a fost respins astăzi, 10 noiembrie, de magistratul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), Alexandru Negru.

Embed:

Potrivit legii, însă, hotărârea în cauză poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 3 zile. „Prin încheierea de astăzi, a fost respins demersul procurorilor anticorupție și modificată măsura sub formă de arest la domiciliu. Voi studia hotărârea și voi decide aferent dacă aceasta va fi contestată sau nu”, a declarat procurorul de caz, Victoria Furtună.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este învinuit în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei, precum Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate, și Igor Gamrețchi, condamnat deja pe această cauză la doi ani de închisoare cu suspendare de prima instanță - sentință pe care instanța de recurs a modificat-o în 3 ani de închisoare cu suspendare.

Acesta a fost reținut pe data de 25 mai, iar la 28 iulie, a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de viceprimarul Nistor Grozavu și, ulterior, transmisă fostei șefe de la Gas Natural Fenosa, Silvia Radu.

Până în prezent, s-a aflat în arest la domiciliu, însă, de azi, primarul suspendat este eliberat sub control judiciar până pe data de 10 decembrie, fiind obligat să se prezinte în instanță luna viitoare pentru a se decide în privința prelungirii sau modificării măsurii aplicate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile