Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă a recuzat atât judecătorul, cât și procurorul. Acuzatorul de stat: ”Sunt cereri abuzive” (VIDEO)

14 Februarie 2018, 11:54 // Societate

O nouă ședință de judecată a avut loc astăzi în dosarul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Avocații acestuia au recuzat atât judecătorul, cât și procurorul, pe motiv că nu ar fi prezentat toate materialele din dosarul în care este vizat Dorin Chirtoacă. Pe de altă parte, procurorul califică aceste acțiuni drept niște aberații, întrucât la materialele din dosar au fost atașate toate probele necesare. 

Prin urmare, ședința de judecată a fost amânată, iar Dorin Chirtoacă a declarat că acuzatorul urma să prezinte integral materialele din dosar, însă, potrivit lui, acesta a adus doar câteva declarații ale lui Igor Gamrețki și Nistor Grozavu.

”Procurorul a refuzat să îndeplinească ceea ce a dispus instanța la ședințele anterioare. Asta blochează procesul... procurorul spune că nu am nicio atribuție la dosar cela din 2015 cu privire la falsificarea licitației, despre ce fel de foloase poate fi vorba? Că aici despre asta se vorbește. Care este sensul procesului atunci? De asta am cerut să fie încetat procesul pe acel dosar. Acum urmează a fi examinată recuzarea pe care am depus-o împotriva judecătorului și procurorului. Sunt sigur că va fi respinsă, ca de fiecare dată. Scopul meu este să primeze legea, să existe un minim de lege sau cetățenii din RM să înțeleagă că nu există niciun fel de lege. Totul are un substrat politic, este evident”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Procurorul care instrumentează acest caz, Dumitru Robu susține că toate aceste acțiuni din partea apărării sunt neîntemeiate și nu sunt legale.

”Este o intenție abuzivă din partea apărării de a nu trece la examinarea în fond. Apărarea vine cu argumete neintemeiate precum că la cauza penală nu se află anumite depoziții. Sunt niște aberații din partea apărării. Urmărirea penală a fost desfășurată legal. Partea apărării înaintează abuziv diferite cereri la fiecare punct, la fiecare virgulă. Sperăm în timpul apropiat să trecem la examinarea în fond a cauzei penale”, a declarat Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul pentru trafic de influență și corupție privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și altul pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții. În ambele cazuri, se declară nevinovat. Următoarea ședință de judecată în acest caz a fost programată pentru 20 februarie.

VEZI ȘI:

Grozavu și Pincevsky, martori ai acuzării în dosarul „Chirtoacă”, alături de Gamrețki: „Să-i audieze pe toți” (VIDEO) 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 0.0000%
USD USD 17.1322 0.0000%
RUB RUB 0.2559 0.0000%
RON RON 4.0703 0.0000%
UAH UAH 0.6291 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile