Logo Realitatea.md

Dosarul „Platon”: Au fost prezentate probe, care ar demonstra legătura dintre omul de afaceri și doi complici ai săi (VIDEO)

13 Septembrie 2017, 13:46 // Societate

O nouă ședință de judecată în dosarul „Platon” a avut loc astăzi, 13 septembrie, la Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani). În cadrul acesteia, acuzatorul de stat a prezentat câteva probe, care ar demonstra legătura dintre controversatul om de afaceri și doi complici ai săi.

„Acuzatorul de stat a prezentat un șir de probe, materiale audio și video. Este vorba despre telefoane, care ar aparține inculpaților. Am depistat încălcări la sigilarea și examinarea acestor probe, ședința de judecată culminând cu defecțiuni tehnice”, a declarat avocatul Eduard Rudenco, precizând că într-un final nu am mai fost vizionate materialele video.

Mai mult, avocații lui Veaceslav Platon s-au arătat nemulțumiți de faptul că procurorul doar a descris ce conțin telefoanele, fără ca să arate.

Tot astăzi, a fost aprobată cererea avocatului din oficiu prin care dânsul a solicitat eliberarea sa din proces. „Cererea a fost admisă, ceea ce e și normal, pentru că Veaceslav Platon are avocații aleși în baza contractului”, a punctat Eduard Rudenco.

Ședința de judecată va continua cu prezentarea probelor și mâine, 14 septembrie.

Realitatea.md amintește că, la sfârșitul lunii mai, pe numele lui Veaceslav Platon a fost intentat un nou dosar. Potrivit procurorilor, controversatul om de afaceri, împreună cu complicii Maxim Capanji, aflat sub control judiciar, și Andrei Bahcivanji, aflat în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, este acuzat că ar fi încercat să sustragă 205 milioane lei de pe conturile a trei companii de asigurări. Pentru infracţiunea comisă, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

La acest dosar, a fost conexat și cauza penală în care Platon este învinuit de tentativa de mituire a mascaților „Pantera”, care îl însoțeau la ședințele de judecată. 

În același timp, dosarul privind frauda de la Banca de Economii (BEM) în care inculpatul a fost condamnat la 18 ani de închisoare de prima instanță este actualmente examinat la Curtea de Apel Chișinău.

Citește și:

Neînțelegeri la Judecătoria Buiucani: Avocații lui Platon au cerut recuzarea judecătoarei care examinează dosarul (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile