Logo Realitatea.md

Dosarul „Șor”: Instanța a audiat specialiști din domeniul bancar la solicitarea avocaților primarului de Orhei (VIDEO)

19 Iunie 2017, 16:23 // Societate

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au audiat în cadrul ședinței de judecată de astăzi, 19 iunie, în dosarul „Șor” specialiști din domeniul bancar, care s-au expus în legătură cu versiunile prezentate în instanță.

Audierea acestora a avut loc la solicitarea avocaților primarului de Orhei. Potrivit lor, specialiștii susțin poziția înaintată de Ilan Șor atât în autodenunțul său, cât și în actul de apărare. „Datorită faptul că dumnealor au cunoștințe profunde în domeniul bancar, au stabilit că versiunea înaintată de acuzare de stat nu este una întemeiată. Ultimul martor, care trebuia astăzi să se prezinte, nu a venit. Îl vom aștepta în ședința de judecată de mâine”, au declarat avocații, menționând că nu vor să divulge numele specialiștilor.

De altfel, procurorul de caz, Andrei Băeșu, a precizat că, după părerea sa, au fost expuse niște declarații generale despre tranzacțiile făcute pe parcursul anului 2014.

Embed:

Astfel, mâine, 20 iunie, va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul în care este învinuit Ilan Șor care, în 2014, ar fi obţinut prin înşelăciune peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll.

Acesta a fost reținut pe data de 22 iunie 2016, iar joi, se împlinește un an de când se află în arest la domiciliu. Potrivit legii, termenul judecării cauzei cu menţinerea inculpatului în stare de arest, din ziua primirii cauzei în instanţa de judecată şi până la pronunţarea sentinţei, nu poate depăşi 12 luni, dacă persoana este învinuită de săvârşirea unei infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa maximă de până la 25 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă. În caz contrar, acesta urmează să fie eliberat.

Citește și:

Stela Pahomi, acuzată de înșelăciune în dosarul MAIB, audiată în dosarul „Șor” (VIDEO)

Ședințe de judecată una după alta în dosarul „Șor”! Procurorul așteaptă să fie pronunțată o sentință într-o săptămână (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile