Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Dosarul „Șor”: Instanța a audiat specialiști din domeniul bancar la solicitarea avocaților primarului de Orhei (VIDEO)

19 Iunie 2017, 16:23 // Societate

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au audiat în cadrul ședinței de judecată de astăzi, 19 iunie, în dosarul „Șor” specialiști din domeniul bancar, care s-au expus în legătură cu versiunile prezentate în instanță.

Audierea acestora a avut loc la solicitarea avocaților primarului de Orhei. Potrivit lor, specialiștii susțin poziția înaintată de Ilan Șor atât în autodenunțul său, cât și în actul de apărare. „Datorită faptul că dumnealor au cunoștințe profunde în domeniul bancar, au stabilit că versiunea înaintată de acuzare de stat nu este una întemeiată. Ultimul martor, care trebuia astăzi să se prezinte, nu a venit. Îl vom aștepta în ședința de judecată de mâine”, au declarat avocații, menționând că nu vor să divulge numele specialiștilor.

De altfel, procurorul de caz, Andrei Băeșu, a precizat că, după părerea sa, au fost expuse niște declarații generale despre tranzacțiile făcute pe parcursul anului 2014.

Embed:

Astfel, mâine, 20 iunie, va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul în care este învinuit Ilan Șor care, în 2014, ar fi obţinut prin înşelăciune peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll.

Acesta a fost reținut pe data de 22 iunie 2016, iar joi, se împlinește un an de când se află în arest la domiciliu. Potrivit legii, termenul judecării cauzei cu menţinerea inculpatului în stare de arest, din ziua primirii cauzei în instanţa de judecată şi până la pronunţarea sentinţei, nu poate depăşi 12 luni, dacă persoana este învinuită de săvârşirea unei infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa maximă de până la 25 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă. În caz contrar, acesta urmează să fie eliberat.

Citește și:

Stela Pahomi, acuzată de înșelăciune în dosarul MAIB, audiată în dosarul „Șor” (VIDEO)

Ședințe de judecată una după alta în dosarul „Șor”! Procurorul așteaptă să fie pronunțată o sentință într-o săptămână (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)