Logo Realitatea.md

Dosarul Best Concrete: Instanța va examina demersul de arestare preventivă și anunțare în căutare a lui Stepanenco. Ce spune avocatul și fiul acestuia (VIDEO)

17 Iulie 2018, 15:21 // Societate

Instanța de judecată va examina demersul procurorului privind eliberarea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile și anunțarea în căutare a lui Alexandru Stepanenco, care are statut de inculpat în litigiul întreprinderii „Best Concrete”. Demersul acuzatorului de stat, susținut și de apărarea părții vătămate, a fost admis în cadrul ședinței de ieri, 16 iulie. Judecătorul de caz a luat o pauză pentru deliberări până pe 18 iulie. 

Embed:

Ultima ședință a avut loc, de asemenea, în lipsa inculpatului Stepanenco. Avocatul acestuia, Iurie Chirică, susține că el este grav bolnav și din acest motiv nu poate să se prezinte la ședințele de judecată. Acesta a prezentat instanței copiile unor acte din Federația Rusă, care ar atesta faptul că Stepanenco are probleme de sănătate. 

„Am prezentat certificatele medicale care au fost eliberate de instituțiile medicale din Federația Rusă, unde la moment el se află și urmează investigații, dat fiind faptul că, într-adevăr, dumnealui are probleme cu coloana vertebrală, cu aparatul locmotor”, a spus avocatul Iurie Chirică.

Procurorul de caz Roman Rusu și avocata lui Mihail Vaisman, Natalia Negură, sunt de părere că actele prezentate de apărarea inculpatului nu demonstrează că acesta ar fi grav bolnav, ci doar că este în incapacitate temporară de muncă. 

„Nu a fost prezentată nicio concluzie dată de vreo instituție atestată din Federația Rusă care atest diagnosticul de care suferă inculpatul și, reieșind din acest diagnostic, imposibilitatea de a se deplasa și a fi prezent la ședințele de judecată”, a spus avocata Natalia Negură. 

Totuși, instanța de judecată a anexat  la dosar certificatele prezentate de avocatul lui Stepanenco.

„Noi încercăm să convingem instanța că oamenii din anturajul lui Stepanenco exercită presiuni asupra noastră și că el încearcă să se eschiveze de la prezența la ședințele de judecată. Actele pe care el le-a prezentat din Federația Rusă atestă de faptul că nu poate munci, dar acestea nu confirmă diagnozele invocate de avocatul său. Acesta e pur și simplu un act care atestă incapacitatea de muncă și nu e clar ce relevanță are pentru instanță”, a declarat Mihail Vaisman.

În același timp, fiul lui Alexandru Stepanenco, Andrei Stepanenco, neagă faptul că i-ar amenința pe foștii parteneri de afaceri ai tatălui său. Mai mult, acesta susține că nici incidentul de la clubul sportiv, despre care a relatat anterior Mihail Vaisman, nu a avut loc.

La sfârșitul lunii mai, într-adevăr, l-am întâlnit pe Mihail Vaisman în vestiarul clubului sportiv, dar nu am provocat niciun conflict. Mi-am schimbat hainele și am plecat, fapt ce-l demonstrează și camerele de supraveghere. După ce eu am plecat, Vaisman s-a adresat la administratorii clubului și a improvizat o scenă demnă de un film de comedie, ca și cum el l-aș fi atacat. Dar el nu a chemat Poliția și nici nu s-a adresat pentru expertiza medico-legală”, a declarat Andrei Stepanenco.

De menționat că, în privința acestui caz, organele Procuraturii au pornit o cauză penală.

Fiulul inculpatului Andrei Stepanenco mai spune că tatăl lui este acuzat pe nedrept și că foștii parteneri de afacere încearcă să se răzbune pe el.

Amintim că, foștii parteneri de business au ajuns în instanță în anul 2014, când Alexandru Stepanenco, care deținea la acel moment 25% din afacere, le-ar fi pretins partenerilor o datorie de 3,5 milioane de lei. Cei din urmă, la rândul lor, susțin că Stepanenco ar fi încercat să le preia afacerea în mâinile lui. 

Vezi și:

Dosarul „Best Concrete” bate pasul pe loc! Unul dintre inculpați a fugit în Rusia, dar continuă să-și amenințe foștii săi parteneri de afaceri (VIDEO)

O nouă ședință de judecată în dosarul „Best Concrete” a fost amânată! Inculpatul și avocatul acestuia nu au venit nici azi în instanță (VIDEO)

Citeste tot despre: Beste Concrete, dosar, litigiu, Stepanenco, Vaisman
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile