Logo Realitatea.md

Dosarul ”coruperii judecătorilor”: Trei magistrați au fost plasați în izolatorul CNA, doi - la domiciliu (VIDEO)

24 Octombrie 2018, 20:34 // Societate

Procurorii anticorupție au înaintat, astăzi, spre examinare, judecătorilor de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, demersuri de aplicare a măsurilor preventive în privința celor 5 judecători reținuți ieri și unui procuror, într-un dosar de corupție.

În urma examinării demersurilor procurorilor, instanța de judecată a decis plasarea în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție pe un termen de 30 de zile a judecătoarei Liubovi Brânză, de la Curtea de Apel Chișinău.

Alți doi judecători, fiind vorba de Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă, au primit câte 20 de zile de arest în izolatorul CNA. Ceilalți doi judecători - Ludmila Ouș și Galina Moscalciuc - și procurorul implicați pe caz, au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim că, urmărirea penală pe cauză a fost dispusă de către Procurorul General conform elementelor infracţiunii de trafic de influență, ulterior, la cauza respectivă fiind conexate cauzele penale privind elementele infracțiunii de corupere pasivă și corupere activă. Magistrații sunt cercetați penal pentru că ar fi pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.

Totodată, precizăm că, demersurile în privința celorlalte persoane reținute pe dosar, și anume avocatul, asistentul  judiciar, medicul și persoana inculpată pe un dosar, urmează a fi înaintate instanței în decursul zilei de mâine. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0154 -0.0953%
USD USD 17.9582 0.1009%
RUB RUB 0.2783 0.2522%
RON RON 4.2018 -0.1165%
UAH UAH 0.6874 1.0140%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile