Logo Realitatea.md

Dosarul mitei pentru judecători: Două magistrate trec în arest la domiciliu! Recursul lui Scarlat - respins

07 Noiembrie 2018, 15:35 // Actualitate

Judecătoarele Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă, reținute în dosarul mitei pentru judecători, trec din izolator în arest la domiciliu. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de magistrații de la Curtea de Apel. Celelalte persoane, reținute în același dosar, rămân deocamdată în izolator.

Foto: zdg.md

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție.

Ieri, instanța a respins recursul medicului ginecolog, Vadim Scarlat și a decis menținerea arestului preventiv în izolator. 

Vineri, Curtea de Apel Bălți va examina recursurile procurorului și avocatei, ambii reținuți în același dosar.

În dosarul mitei pentru judecători figurează judecătoarele: Galina Moscalciuc, Ludmila Ouș, Liubovi Brînza, Svetlana Tizu și Victoria Hadîcă.

Zece persoane au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite de corupție. Printre ei, cinci judecătoare, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, un medci și o persoană fizică.

Conform materialelor cauzei penale, magistratele au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatei și procurorei în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la persoanele interesate.

Medicul Vadim Scarlat și o persoană fizică implicate în schemă, erau „clienții” judecătoarelor, cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

O procuroră, o avocată și un medic! Cine sunt ceilalți suspecți reținuți în dosarul „coruperii judecătorilor”

Tranzacții imobiliare și donații... Averea celor cinci judecătoare reținute de procurorii și ofițerii anticorupție (DOC)

Medicul Vadim Scarlat ar fi achitat mită de 2.000 de euro, într-un caz în care este învinuit de moartea unui nou-născut

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0154 -0.0953%
USD USD 17.9582 0.1009%
RUB RUB 0.2783 0.2522%
RON RON 4.2018 -0.1165%
UAH UAH 0.6874 1.0140%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile