Logo Realitatea.md

Dosarul moldovenilor, prinși în timp ce spălau bani europeni furați, a ajuns pe masa judecătorilor. Ce pedeapsă riscă

12 Aprilie 2018, 16:39 // Societate

Cauza penală de învinuire a 7 bărbați, membri ai unui grup criminal organizat creat în scopul introducerii prin contrabandă a mijloacelor bănești, spălării de bani și punerea în circulație a semnelor bănești false, a fost finalizată și transmisă în judecată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

O premieră pentru organele de drept din R. Moldova: Șapte persoane - reținute pentru spălarea chimică a banilor furați din UE (VIDEO) 

Potrivit circumstanțelor cauzei penale, membrii grupului criminal organizat, originari din sudul Republicii Moldova și Siria, au introdus prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova mijloacele bănești în sumă totală de 17 420 de euro, sustrase de pe teritoriul Uniunii Europene, bancnotele fiind pigmentate cu vopsea de culoare roșie de sistemele de securitate ale bancomatelor de tip ATM.

În continuare, în vedera tăinuirii și deghizării originii ilicite a mijloacelor bănești, învinuiții au creat un laborator improvizat într-un apartament din muncipiul Chișinău, unde cu ajutorul diferitor substanțe chimice, măști antigaz, măști respiratorii și ochelari de protecție, realizau depigmentarea bancnotelor, în vederea punerii lor în circulație, fiind reținuți în flagrant.

Urmărirea penală pe caz a fost efectuată de către procurorii PCCOCS și ofițerii DGUP și INI al IGP al MAI. Făptuitorii, cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, riscă pedeapsa cu închisoarea până la 15 de ani.

CITEȘTE ȘI:

Moldovenii cei ”ingenioși” sau cum au creat o schemă frauduloasă prin care spălau bani europeni (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 -0.0614%
USD USD 17.6396 -0.2562%
RUB RUB 0.2751 0.1092%
RON RON 4.1166 -0.1867%
UAH UAH 0.7178 0.0697%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile