Logo Realitatea.md

Două dintre persoanele, reținute în urma perchezițiilor de la Primăria Chișinău, și-au recunoscut vina

22 Octombrie 2018, 11:34 // Societate

Două dintre cele șase persoane reținute în urma perchezițiilor, efectuate de procurorii și ofițerii anticorupție la Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare din cadrul Primăriei Chișinău, și-au recunoscut vina.

Potrivit serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție, acestea, după ce au încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost eliberate. Actualmente, sunt cercetate în stare de libertate.

Totodată, trei persoane au fost plasate în arest la domiciliu, iar una - în izolatorul CNA pentru 20 de zile.

Realitatea.md amintește că, în total, este vorba despre 25 de bănuiți, printre care trei angajaţi ai Direcţiei şi 22 de intermediari şi beneficiari ai serviciilor funcţionarilor. Printre cei reținuți, au fost şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari. 

Persoanele publice din cadrul Primăriei sunt bănuite că ar fi organizat o schemă infracţională, prin intermediul căreia facilitau perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcţii din Chişinău. Mai multe detalii, aflați AICI.

Bănuiții sunt cercetați pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Acţiunile de urmărire penală continuă în acest caz pentru stabilirea întregului cerc de suspecţi. Procuratura Anticorupţie, care conduce urmărirea penală, a precizat că va reveni cu detalii despre operațiunea în comun cu CNA.

Citeste tot despre: acord, CNA+PA, două persoane, percheziţii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile