Logo Realitatea.md

Două plebiscite într-o zi?! Socialiștii cer desfășurarea referendumului din Chișinău concomitent cu cel național

15 Iunie 2017, 17:06 // Politica

Deși Curtea Electorală Centrală nu stabilit o dată exactă sau în general dacă va avea loc vreun referendum, socialiștii cer deja ca referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă să fie organizat concomitent cu cel de atribuire a unor împuterniciri președintelui țării.

În cadrul unei conferințe de presă, socialiștii au anunțat că vor depune toate eforturile pentru ca referendumul de demitere a edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, să aibă loc concomitent cu referendumul naţional consultativ pe care şeful statului Igor Dodon îl va organiza pe data de 24 septembrie, plebiscit încă nestabilit exact.

„Vom depune toate eforturile ca referendumul municipal să aibă loc concomitent cu referendumul naţional din 24 septembrie curent, pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi să nu fie cheltuieli multe”, a spus Ceban.

Deși socialiștii au colectat numărul necesar care ar permite organizarea unui referendum, aceștia firmă că vor colecta semnături atâta timp cât este prevăzut de legislaţie – 10 iulie curent.

Tot astăzi, Ceban a menționat că de luni va începe avizarea semnăturilor, ca ulterior să meargă în instanţa de judecată pentru a fi verificate şi transmise Comisiei Electorale Centrale.

Igor Dodon a semnat un decret privind organizarea unui REFERENDUM consultativ pe patru subiecte! Când va avea loc acesta

Referendumul la inițiativa președintelui Igor Dodon ne va costa circa 75 milioane de lei. CEC a aprobat devizul de cheltuieli

Amintim că președintele Igor Dodon a semnat, în seara de 28 martie 2-17, un decret privind desfășurarea unui referendum consultativ republican. În cadrul acestuia, cetățenii urmează să răspundă la patru întrebări, care se referă la abrogarea unei legi, extinderea atribuțiilor șefului statului, reducerea numărului de deputați și includerea în programul școlar a Istoriei Moldovei.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.4579%
USD USD 17.4521 0.2130%
RUB RUB 0.2364 -0.1267%
RON RON 4.3476 0.4482%
UAH UAH 0.6167 0.0324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile