Logo Realitatea.md

Două posturi vamale vor fi dotate cu scanere performante din banii Guvernului chinez

25 Septembrie 2017, 15:14 // Societate

Guvernul chinez a aprobat finanțarea proiectului de procurare și instalare a altor două scanere performante la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Ocnița 1 (feroviar).

Anunțul a fost făcut de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Zhang Yinghong, în cadrul întrevederii cu Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Foto: customs.gov.md

Conform înțelegerilor, primul echipament de scanare urmează a fi instalat pe aeroportul din Capitală până la sfârșitul acestui an, iar construcția celui de-al doilea scaner în postul vamal Ocnița 1 (feroviar) este preconizată pentru primul semestru al anului 2018. Astfel, Republica Moldova devine prima țară din regiune care va dispune de asemenea echipamente.

În alocuțiunea sa, E.S. Zhang Yinghong, a declarat că aceste investiții sunt justificate pe deplin de rezultatele vizibile înregistrate de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova odată cu sporirea semnificativă a volumului încasărilor la bugetul de stat, precum și a ratei de depistare a fraudelor vamale. Totodată, Excelența Sa și-a exprimat disponibilitatea susținerii și promovării altor proiecte de asistență tehnică, orientate spre dezvoltarea capacităților instituționale ale Serviciului Vamal.  

La rândul său, directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, i-a mulțumit Excelenței Sale pentru receptivitatea și sprijinul constant al eforturilor autorității vamale a Republicii Moldova de a se alinia standardelor internaționale în domeniul administrării vamale, precizând că instituția va continua identificarea a noi instrumente de asigurare a securității economice a statului.

Amintim că primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal ”Leușeni”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)