Logo Realitatea.md

Duel între Candu și Voronin: „Dacă vreți un președinte al Parlamentului care să tacă molcuț, puteți cere demisia mea!” (VIDEO)

10 Noiembrie 2017, 12:43 // Politica

Un schimb de replici mai puțin calde au avut loc între președintele Parlamentului Andrian Candu și liderul fracțiunii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Astfel, Candu a zis că în cazul în care deputaților nu le place felul în care își îndeplinește funcția, sunt liberi să înainteze demisia președintelui Parlamentului. Asta după ce Voronin a menționat repetat despre faptul că acesta nu ar trebui să facă declarații de la numele întregului Parlament.

Embed:

„Am rugat mai devreme să nu faceți declarații din numele întregului Parlament, ci din numele dumneavoastră personal. Departamentul juridic a scris pe un site prăpădit că dumneavoastră nu puteți face declarații ca președinte a Parlamentului dacă nu este luată hotărâre sau adoptată lege pe problema respectivă”, a declarat Vladimir Voronin. 

Ca răspuns la delcarația lui Vladimir Voronin, Andrian Candu a citit un articol din regulamentul Parlamentului care arată că președintele Parlamentului reprezintă Parlamentul în țară și peste hotare.

„Dacă vreți un președinte al Parlamentului care să tacă molcuț și să fie în subordinea unei fracțiuni sau a unui deputat, atunci aveți toată motivația juridică și instrumentele juridice să înaintați demisia președintelui Parlamentului”, a punctat Andrian Candu.

Liderul fracțiunii PCRM a subliniat că nu așteaptă demisia lui Candu pentru că este un președinte binepregătit și își exercită funcția corect.

„Ultimile noutăți arată că ne veți fi coleg și veți conduce Partidul Democrat și vom fi în relații și mai strânse. Dumneavoastră reprezentați Parlamentul, dar nu aveți voie să comentați ceea ce nu este hotărât în Parlament”, a conchis deputatul. 

De menționat că în cadrul ședinței anterioare Vladimir Voronin i-a făcut o observație lui Andrian Candu menționând că acesta nu ar trebui să facă declarații de la numele întregului Parlament, dacă există deputați și fracțiuni ce nu împart cu el aceeași opinie. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4049 0.3492%
USD USD 16.5578 0.1421%
RUB RUB 0.2905 1.5024%
RON RON 4.3725 0.3419%
UAH UAH 0.6304 0.3183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile