Logo Realitatea.md

După ce Dodon și-a permis, Ciocoi amintește Ambasadelor că sediile nu pot fi folosite în scopuri politice

08 Aprilie 2021, 11:25 // Actualitate

Din cauza că la sfârșitul săptămânii trecute, liderul PSRM, Igor Dodon, și-a filmat emisiunea sa „Președintele Igor Dodon Răspunde” în sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Aureliu Ciocoi, a transmis recent tuturor misiunilor diplomatice ale țării noastre, o circulară prin care le amintește că, utilizarea oficiilor consulare în scopuri politice este interzisă, cu excepția politicienilor aflați în atribuții de serviciu.

Mai exact, Ciocoi spune că, nu se acceptă asemenea solicitări de la politicieni, care nu sunt în funcții oficiale în structurile statului, dar se acceptă solicitări de genul dat doar de la membrii Parlamentului, care au vizite oficiale în țara respectivă și doar în baza unui demers scris pe numele ambasadorului din timp.

Ministrul de Externe mai precizează că, filmarea, înregistrarea unor emisiuni personale a persoanelor terțe este interzisă în incinta misiunilor diplomatice, lucru care și l-a permis Igor Dodon.

Interviurile, articolele de presă și alte materiale jurnalistice se permit să fie filmate în incinta Ambasadelor și Consulatelor, doar dacă au drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova.

Precizăm că, circulara emisă de MAEIE a fost făcută în contextul incidentului de săptămâna trecută, când președintele PSRM, Igor Dodon, aflându-se în vizită la Moscova, Rusia, în mod abuziv a folosit Ambasada țării noastre pentru a-și filma o emisiune a vlogului său.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile