Logo Realitatea.md

După ce Primăria a anunțat amenajarea unei noi intrări în Parcul Dendrariu, CMC a decis redistribuirea banilor către alte proiecte

17 Septembrie 2019, 14:20 // Economie

Situație cel puțin curioasă la Primăria Capitalei și Consiliul Municipal Chișinău. Astfel, după ce Direcția Relații Publice a Primăriei a anunțat despre amenajarea unei noi intrări în Parcul Dendrariu din capitală, Consiliul Municipal Chișinău a luat decizia de a reloca cele 1,2 milioane de lei prevăzute în bugetul municipal către alte două proiecte.

Consilierii în Consiliul Municipal Chișinău s-au întrunit în dimineața zilei de astăzi la ultima ședință a CMC din actuala componență. Deși ședința urma să înceapă la ora 9:00, consilierii au început dezbaterea ordinii de zi a ședinței abia peste o oră.

De altă parte, deși pe ordinea de zi a ședinței CMC figura un proiect cu privire la modificarea bugetului municipal Chișinău pe anul 2019, Direcția Relații Publice a Primăriei a expediat presei un comunicat care anunța despre amenajarea, până la finele acestui an, a unei noi intrări în Parcul Dendrariu din sectorul Buiucani, dinspre cartierele din zona istorică a orașului.

Potrivit Primăriei, „costul proiectului este de 1,2 mil. lei surse financiare prevăzute în bugetul municipal”.

Vedeți și: O nouă intrare în Parcul Dendrariu va fi amenajată până la finele anului. Va facilita accesul din zona istorică a capitalei

Între timp, consilierii municipali au aprobat ordinea de zi, iar astfel au început examinarea proiectelor. Consilierii au propus relocarea, reieșind din urgența proiectelor a unor anumite sume de bani.

Asftel, s-a decis că, din contul celor 1,2 milioane de lei prevăzute pentru amenajarea intrării în Parcul Dendrariu, 57 de mii de lei să fie alocate pentru amenajarea bustului lui Dumitru Matcovschi în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”

Celelalte 1,143 milioane rămase vor fi relocate pentru achitarea salariilor educatorilor la grădinița deschisă, conform unei decizii anterioare a CMC, pe lângă Liceul Teoretic „Kiril și Metodiu” din sectorul Centru al capitalei. Deși resursele alocate pentru salariile educatorilor nu vor fi de ajuns pentru întregul an, CMC a pus în sarcina următoarei componențe a Consiliului identificarea resurselor necesare pentru completarea acestora.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 -0.5862%
USD USD 16.6303 0.0211%
RUB RUB 0.2215 -0.4494%
RON RON 4.0373 -0.5983%
UAH UAH 0.5908 -0.2869%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile