Logo Realitatea.md

După Dodon și buletinul de vot, Voronin întreabă presa în ce limbă să dea citire declarației: ”Eu româna nu vorbesc” (VIDEO)

22 Noiembrie 2017, 13:42 // Politica

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a susținut astăzi o conferință de presă, unde a vorbit despre referendumul de revocare a lui Dorin Chirtoacă, care a avut loc pe 19 noiembrie curent. În debut, politicianul a întrebat jurnaliștii prezenți la eveniment dacă să citească declarația în limba rusă. La rândul lor, reprezentanții mass-media i-au sugerat să citească în română, la care președintele PCRM a spus că nu vorbește limba română. 

Embed:

”Eu româna nu vorbesc. Tu pe mama și pe tata i-ai întrebat în ce limbă vorbesc? Și ți-au spus că în română? Nu te-ai greșit cu părinții? M-ai întreabăi odată, da' pe bunei i-ai întrebat?”, a ironizat Voronin.

Realitatea.md amintește de un incident asemănător care a avut loc cu implicarea președintelui Igor Dodon, la o secție de votare în ziua referendumului local de revocare a primarului general al mun. Chișinău. Atunci, șeful statului a solicitat un buletin de vot în limba moldoveanească, însă funcționara i-a spus că are doar în română, iar Igor Dodon a zis până la urmă – ”de care aveți”. 

CITEȘTE ȘI:

Ana Nichita: ”Igor Dodon știe că limba noastră este limba română, dar i-a fost frică să nu dezamăgească electoratul”

Tânăra care l-a ”pus la punct” pe Igor Dodon la secția de votare, membră activă a Partidului Liberal (FOTO)

NO COMMENT! Dodon, impus să se supună limbii române la secția de votare (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2428 -0.6342%
USD USD 17.1572 -0.3815%
RUB RUB 0.2913 -0.8509%
RON RON 4.3685 -0.6301%
UAH UAH 0.6214 -1.0352%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile