Logo Realitatea.md

După explozia din sec. Rîșcani, vor fi create comisii în fiecare sector al capitalei, pentru a verifica locatarii care folosesc butelii de gaz

08 Octombrie 2018, 10:59 // Societate

După explozia de sâmbătă de pe bd. Moscova 11/5, care se presupune că a fost provocată de o scurgere de gaz lichefiat, autoritățile municipale vor crea comisii pentru fiecare sector, care vor verifica locatarii care se presupune că ar folosi butelii de gaz. 

Foto simbol: s.iw.ro

Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu susține că autoritățile municipale nu au dreptul de a intra în locuințele oamenilor și a verifica dacă folosesc sau nu instalații ilegale de gaz. Totuși, edilul spune că angajații Primăriei vor merge să discute cu locatarii și să-i convingă să renunțe la buteliile cu gaz pentru a nu-și pune în pericol viața lor și a celor din jur.

Codreanu precizează că folosirea buteliilor cu gaz în apartamente este ilegală și spune că a primit zilele acestea mesaje de la locatari în care aceștia spun că știu vecini care ar folosi butelii cu gaz. 

Vom informa oamenii și, de asemenea, vom face apel către agenții economici ca să fie interzisă comercializarea lor. Am cerut de la Union Fenosa să ne dea lista celor care nu sunt conectați la gaz și plătesc facturi mai mari la electricitate. Poate o să venim cu anumite ajutoare pentru ei, dar este prematur să vorbim despre aceasta”, a declarat Ruslan Codreanu.

Amintim că, deflagrația de pe bd. Moscova 11/5 s-ar fi produs de la o butelie de gaz, folosită ilegal de către locatari. Tragedia s-a soldat cu patru oameni morți și nouă răniți. De asemenea, zece apartamente au fost distruse. 

Vezi și:

CMC a aprobat alocarea a 10 milioane de lei pentru a cumpăra și repara locuințele sinistraților de pe bd. Moscova (VIDEO)

Familiile persoanelor decedate în urma exploziei din sec. Rîșcani vor primi ajutoare de câte 50 de mii de lei

Procuratura Chișinău a dechis o cauză penală pentru omor din imprudență, în urma exploziei din sect. Rîșcani

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile