Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Echipament modern pentru experții criminaliști din Moldova! Pavel Filip: MAI trebuie să demonstreze că are capacitate

17 Februarie 2017, 17:33 // Societate

Experții criminaliști ai Inspectoratului General de Poliție au primit echipament modern oferit de către Uniunea Europeană, iar cu această ocazie, a fost prezentat, astăzi, în cadrul Proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova privind consolidarea capacităților laboratoarelor criminalistice ale Ministerului Afacerilor Interne”, implementat în colaborare cu Guvernul.

Foto: igp.gov.md

„Acest eveniment reprezintă un răspuns la una dintre întrebări discutată în societate: Cât de benefic este Acordul de liber schimb cu UE? Pentru a obține rezultatele dorite trebuie să ai echipamentele de lucru necesare. O prioritate a Guvernului, de care are nevoie toată societatea noastră este securitatea, siguranța și ordinea publică. În acest sens, MAI trebuie să demonstreze că are capacitate. Dotarea Centrului cu echipamente noi ar însemna un pas înainte și capacități mai bune ale poliție. Este foarte important să vii cu probe, deoarece noi în Republica Moldova ne-am confruntat cu probleme când unii vin cu învinuiri dar nu au probe. Cea mai mare bucurie va fi aprecierea din partea din partea cetățenilor”, a menționat premierul Pavel Filip.

În acest sens, în peste 6 000 de expertize judiciare, efectuate cu ajutorul acestui echipament, au fost identificați aproape 300 de infractori.

„Asistăm la un salt calitativ, pe care îl face Poliția, în domeniul expertizei judiciare, prin utilizarea unui echipament performant, donat de Uniunea Europeană. Sunt convins că  Poliția Republicii Moldova, cu susținerea donatorilor, va deveni o instituție care să se bucure de încrederea și suportul cetățenilor, oferind servicii de calitate, orientate spre nevoile cetățenilor și siguranța acestora”, a remarcat șeful IGP, Alexandru Pînzari.

„Uniunea Europeană susține reforma Poliției, iar echipamentul donat Centrului tehnico-criminalistic și de expertize judiciare reprezintă un pas concret în acest sens. Îmi exprim speranța că utilizarea echipamentului respectiv va contribui la sporirea capacității de expertiză a angajaților Poliției și va duce la descoperirea operativă și eficientă a infracțiunilor, îmbunătățind actul de justiție în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a precizat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Pirkka Tapiola.

De menționat că suma totală a echipamentului este de 4,5 mln euro.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)