Logo Realitatea.md

Echipe de volei de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Cupa Prieteniei 2016, desfășurată la Dubăsari (FOTO)

19 Decembrie 2016, 17:12 // SPORT

Paisprezece echipe de volei din localități de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Cupa Prieteniei 2016, desfășurată la Dubăsari, printre acestea reprezentanții localității Coșnița, Molovata Nouă, Ustia, Doroțcaia, Pîrîta, Vadul lui Vodă, Cimișlia, Criuleni, Rădeni (Strășeni), Grigoriopol, Țîbuleuca, Krasnîi Vinogradari, Dnestrovsk - comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru, precum și din localitatea Krijopol, Ucraina. Trofeul a mers către echipa din satul Țîbuleuca, stânga Nistrului.

Foto: PNUD Moldova

Cupa Prieteniei se organizează al 13-lea. Anul acesta,  genericul competiției „Cupa Prieteniei 2016” a fost „Prin sport păstrăm prietenia” și a servit drept prilej excelent de dezvoltare a relațiilor durabile între participanți. Evenimentul sportiv a fost organizat cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

„Evenimentul de astăzi este mai mult decât o competiție sportivă, este un eveniment care a întrunit sportivii de pe ambele maluri ale râului Nistru. Din 14 echipe, 5 sunt din stânga Nistrului, iar una din Ucraina. Acest lucru ne bucură foarte mult”, a menționat, la înmânarea cupelor, Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

„În sport există câștigători, dar nu și perdanți. Această competiție ne-a convins că sportul ne unește și că indiferent pe ce mal al râului Nistru locuim, avem aceleași interese”, a remarcat Andrei Darie,  managerul programului european de consolidare a încrederii.

 Rezultatele pe echipe:

Locul I – s. Ţîbuleuca (stânga Nistrului);

Locul II –  s. Molovata Nouă (Dubăsari);

Locul III – or. Krijopol (Ucraina);

Locul IV – s. Doroţcaia;

Locul V – s. Ustia;

Locul VI – s. Krasnîi Vinogradari (stânga Nistrului).

Rezultatele jucătorilor:

Cel mai bun jucător – Igori Rebciuc (s.Ţîbuleuca);

Cel mai bun libero – Alexandr Gumenîi (or. Krîjopoli);

Cel mai bun atacant – Iurie Panţîri (s. Molovata Nouă);

Cel mai bun dirijor de pase – Marin Lescov (s. Molovata Nouă).

Competiția sportivă a fost organizată cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Programul contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin crearea oportunităților de cooperare între autoritățile locale, mediul de afaceri și societatea civilă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.0000%
USD USD 17.2491 0.0000%
RUB RUB 0.2705 0.0000%
RON RON 4.1319 0.0000%
UAH UAH 0.6338 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile