Logo Realitatea.md

Ședința Consiliului Suprem de Securitate a început! Cine sunt cei prezenți la ședință (VIDEO)

07 Martie 2018, 09:48 // Actualitate

Ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată de președintele Igor Dodon a început cu puțin timp în urmă și este deliberativă. Astfel, din cei 17 membri ai consiliului, 12 s-a prezentat la ședința din 7 martie 2018.

Urmăriți pe Rlive.md declarațiile de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate, din 7 martie 2018

Printre cei prezenți la ședința prezidată de Igor Dodon sunt consilierii acestuia, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, procurorul general Eduard Harunjen, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea ș.a. Lipsește însă premierul Pavel Filip, președintele Parlamentului, Andrian Candu și ministrul Apărării, Eugen Sturza, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, reprezentant al SIS-ului și Igor Boțan. 

În debutul ședinței, Igor Dodon a anunțat că un membru al Guvernului este totuși prezent.

”Potrivit legislației, ședința Consiliului Suprem de Securitate trebuie să aibă loc nu mai rar de o dată în trimestru. Cu regret trebuie să constatăm că anul trecut am avut doar o ședință, din motive pe care le cunosc cu toții”, a declarat Igor Dodon. 

Realitatea.md menționează că printre subiectele care urmează a fi discutate astăzi sunt raportul ”Kroll-2”, proiectul Strategiei naționale de Apărare, declarațiile simbolice de Unire și reglementarea conflictului transnistrean.

Ieri, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc a anunțat că membrii din Guvern și Parlament nu vor participa la ședință pe motiv că nu a fost coordonată din timp.

CITEȘTE ȘI:

Plahotniuc îi dă în obraz lui Dodon, după anunțarea ședinței CSS: „Membrii din Guvern și Parlament nu vor participa!” (VIDEO)

Ceban încearcă să țină piept criticii lui Plahotniuc, privind convocarea ședinței CSS: „Dacă cineva de la Parlament și Guvern nu este de acord...”

Președintele Dodon va convoca săptămâna viitoare Consiliul Suprem de Securitate. Ce subiecte vor fi abordate

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile