Logo Realitatea.md

Ședința de judecată în dosarul Ilan Shor a fost amânată! Primarul de Orhei s-a simțit rău și a fost preluat de ambulanță (VIDEO)

03 August 2016, 15:23 // Actualitate

Ședința de judecată în dosarul Ilan Shor, care a fost programată astăzi la Curtea de Apel Chișinău, a fost amânată. Asta după ce primarul de Orhei s-a simțit rău și a fost preluat de medicii de la Urgență. 

Procurorul a menționat că avocații au solicitat amânarea ședinței pentru a prezenta unele documente care demonstrează faptul că Ilan Shor nu poate fi ținut în arest preventiv, din cauza problemelor de sănătate.

Primarul de Orhei s-a prezentat astăzi la Curtea de Apel, iar mai târziu, a fost preluat de medici, pe motiv că acuza dureri în dreptul inimii. Partea apărării a menționat încă o dată că Ilan Shor se află la evidența medicilor din Israel și are nevoie de un control medical permanent. 

Menționăm că astăzi, judecătorii urmau să examineze recursul avocaților lui Ilan Shor privind eliberarea acestuia din arest preventiv. În data de 21 iulie, magistrații i-au prelungit mandatul de arest pentru încă 30 de zile.   

Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru vineri, 5 august. 

Realitatea.md amintește că pe 22 iunie Ilan Shor a fost reținut pentru 72 de ore, într-un nou dosar penal pentru escrocherii și spălare de bani. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pe un termen de 30 de zile.

Procuratura Anticorupție a solicitat suspendarea provizorie din funcție a primarului de Orhei, Ilan Shor, însă după punerea la vot în cadrul Consiliului Orășenesc Orhei, însă niciun consilier raional nu a susținut inițiativa de suspendare din funcție.

Procuratura Anticorupție va contesta în instanța de judecată hotărârea prin care a fost respins demersul procurorului privind suspendarea provizorie din funcţie a primarului de Orhei, Ilan Shor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0986 -0.3491%
USD USD 17.6421 -0.2392%
RUB RUB 0.2766 -0.6109%
RON RON 3.9935 -0.6221%
UAH UAH 0.7232 0.0692%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile