Logo Realitatea.md

Șeful Procuraturii Anticorupție: Ghimpu ne acuză de dosare politice, iar liberalii își recunosc vinovăția

12 August 2017, 10:47 // Politica

Șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a dat de înțeles că în timp ce liderul PL, Mihai Ghimpu, acuză procurorii de intentarea intenționată a unor dosare politice pe numele membrilor partidului, inculpații liberali își recunosc vinovăția. În acest sens, procurorul a exemplificat cu dosarul fostului ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la 1,4 luni de închisoare cu suspendare.

Ex-ministrul Transporturilor Chirinciuc și-a recunoscut vina! A fost transferat din izolator în arest la domiciliu

„Am avut aceeași situație și în cazul Chirinciuc, vă amintiți, unde aceleași persoane ne acuzau de abuzuri și acțiuni ilegale, ca apoi să se demonstreze că inculpații și-au recunoscut vinovăția. Ce răspuns vreți mai bun la astfel de acuzații politice? Cum arată ele acum? De asta vă și spun ca noi nu le urmărim și nu le lăsăm să ne afecteze în niciun fel activitatea”, a punctat Viorel Morari în cadrul unui interviu acordat pentru Realitatea.md.

Totodată, întrebat fiind ce perspectivă are dosarul „Chirtoacă”, acesta a răspuns următoarele: „Judecătorii vor decide. Noi însă avem probe suficiente încât să solicităm condamnarea, așa cum vom solicita sau am solicitat deja și în cazul celorlalți inculpați din dosar. În opinia noastră formată în baza probelor acumulate, ei au săvârșit acte de corupție și trebuie să răspundă conform legii. Dar desigur, până la decizia finală a instanțelor de judecată, toți inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție”.

Interviul cu șeful PA poate fi citit integral AICI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4418 -1.8463%
USD USD 16.7682 0.1015%
RUB RUB 0.2674 -0.7055%
RON RON 4.1707 -1.7410%
UAH UAH 0.6374 -0.2348%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile