Logo Realitatea.md

El este autorul sloganului ales pentru Arena Chișinău: „Sper că acest proiect va fi dus până la bun sfârşit” (VIDEO)

14 Mai 2018, 18:31 // Life
// Autor:  
Elena Putregai

Arena Chișinău are un slogan! Juriul concursului, prezidat de speakerul Legislativului, Andrian Candu, a ales ideea propusă de internautul Dumitru Rău - INSPIRĂ GENERAȚII.

Dumitru are 21 de ani, este student la Facultatea de Relații Internaționale, USM, și își face stagiul în cadrul Parlamentului Republicii Moldova. Acesta mai face și voluntariat, ocupând funcția de vicepreședinte al unui ONG, este scriitor cu acte în regulă, designer și pictor, iar în timpul liber compune muzică electronică.

Discursul susținut în fața juriului, înainte de a fi anunțat că va ocupa locul I:

Embed:

„Sloganul înseamnă modalitatea de a inspira concomitent toate de generațiile, indiferent de domeniul de activitate, fie sport, fie muzică, dans, etc. E un slogan atotcuprinzător! La recomandarea prietenei mele, care cu adevărat crede în ceea ce fac eu zi de zi, scrierea, am decis că aş vrea să-mi încerc norocul şi am început prin a-mi spune - «Pot şi eu»”, a dezvăluit tânărul pentru Realitatea.md.

Acesta se arată onorat și optimist că a fost ales anume sloganul său, deși, după ce a câștigat, pe internet s-a vehiculat că ideea ar fi fost plagiată de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

„Sper că acest proiect va fi dus până la bun sfârşit, iar eu să mă bucur împreună cu alte generații de acest slogan. Eu, sincer, n-am urmărit Jocurile Olimpice de la Londra (acum probabil aş face-o dar atunci, prin gimnaziu, cred nu era o prioritate). Eu m-am documentat şi am căutat slogane de companii, arene şi proiecte pentru a verifica. Nu cred că «merită» a fi numit plagiat, dat fiind faptul că acolo e vorba despre o competiție şi modul în care inspiri o generație, al meu are o cu totul altă conotație, chiar şi formă”, a punctat Dumitru.

„Toate sloganurile își merită locul lor în Arena Chișinău. Sunt unele reușite, altele foarte reușite, care cuprind foarte bine ce înseamnă o arenă cu activități sportive și multiculturale. Am fost puși în dificultate, pentru că am fost impresionați”, a declarat Andrian Candu la decernarea premiilor.

De menționat că alte două sloganuri: „Creat pentru generații” de Daniel Hacina și „Calea spre victorie” de Dragoș Galbur s-au clasat pe locurile II și III. Premianții de pe locul I și II s-au ales cu câte un telefon performant, iar cel de pe locul III - a primit o tabletă.

Toți finaliștii au primit diplome de gradul III din partea Parlamentului Republicii Moldova pentru poziție civică activă și contribuție la proiectul de importanță națională.

Sloganul pentru Arena Chișinău a fost selectat la prima etapă de internauți din peste 200 de versiuni propuse de tinerii care au răspuns invitației de a se implica în concurs.  Din juriu au făcut parte ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, specialistul în PR Vitalie Condrațchi, vicepreşedintele Federaţiei de Volei Alexandru Stratan și basistul Alex Calancea.

Arena Chișinău este prima sala polivalentă din Moldova. Proiectul va fi realizat prin parteneriat public-privat. Investitorul urmează să fie identificat în urma concursului public.
Citeste tot despre: Arena Chișinău, Dumitru Rău, slogan
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7904 -0.0111%
USD USD 16.8264 0.0053%
RUB RUB 0.2562 1.5055%
RON RON 4.2465 -0.0447%
UAH UAH 0.5995 -0.0167%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile