Logo Realitatea.md

EL este viitorul premier al Republicii Moldova, ales cu votul PCRM

12 Februarie 2015, 19:20 // Politica

După eșecul de astăzi în Parlament, când candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier al Republicii Moldova nu a acumulat voturile necesare pentru a fi învestit, Partidul Liberal Democrat din Moldova a stabilit deja un nou candidat la această funcție. Mai mult, voci din cadrul formațiunii susțin că liberal-democrații au ajuns deja la o înțelegere cu fracțiunea PCRM, care își va acorda votul.

Este vorba de omul de afaceri Chiril Gaburici, fostul director general al companiei „Moldcell” și apropiat al liderului PLDM, Vlad Filat, încă din perioada în care acesta era în funcția de premier.

Potrivit surselor din cadrul PLDM, candidatura lui Gaburici a fost discutată în partid încă până la ședința de astăzi a Parlamentului, iar liderul PCRM, Vladimir Voronin, ar fi dat de înțeles că ar vota pentru un asemenea premier. În urma ședinței de astăzi a Parlamentului însă, lucrurile au fost bătute în cuie.

Astfel, potrivit surselor noastre, următoarea ședință a Legislativului va avea loc marți, iar atunci candidatul Programul de guvernare și Cabinetul de miniștri în frunte cu Chiril Gaburici va fi învestit cu votul deputaților PLDM, PDM și PCRM.

Realitatea.md precizează că președintele Nicolae Timofti a anunțat printr-un comunicat de presă că a luat act de votul de astăzi în Parlament și va relua negocierile cu formațiunile politice parlamentare în vederea desemnării unui nou candidat la funcția de premier, deja mâine.

Chiril Gaburici (foto: noi.md)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile