Logo Realitatea.md

Elevii și studenții, atenționați: Aceștia sunt pașii de înregistrare pe lista medicului de familie

22 Septembrie 2017, 12:53 // Societate

În atenţia elevilor şi studenţilor! În contextul începerii noului an de învăţământ 2017-2018, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) aminteşte care este procedura de înregistrare pe lista medicului de familie în cadrul instituţiilor medico-sanitare primare din apropierea instituţiilor de învăţământ.

Foto simbol: DC News

Pentru înregistrarea la medicul de familie sau schimbarea acestuia, este necesară completarea şi depunerea cererii de înregistrare. (Aici modelul de cerere: versiunea în românăversiunea în rusă)

În cazul elevilor cu vârsta de până la 18 ani, cererea este completată de reprezentantul legal al elevului. Studenţii şi elevii cu vârsta de peste 18 ani depun personal cererea la medicul de familie ales.

Dacă elevul îşi face studiile în cadrul unei instituţii de învăţământ primar sau gimnazial din altă localitate, dar revine zilnic la locul de trai, cererea este depusă la medicul de familie care deserveşte familia acestuia, conform locului de trai.

În cazul în care elevul învaţă la o instituţie de învăţământ primar sau gimnazial din altă localitate şi nu revine zilnic la locul de trai, cererea poate fi depusă la medicul de familie care deserveşte teritoriul unde copilul îşi are locul de trai permanent sau temporar (cămin, gazdă).

Studenţii şi elevii cu vârsta atât de până la, cât şi de peste 18 ani din instituţiile de învăţământ liceal, mediu de specialitate sau superior depun personal cererea la medicul de familie care deserveşte teritoriul unde îşi au locul de trai permanent sau temporar (cămin, gazdă) ori din cadrul instituţiei medico-sanitare primare abilitată cu funcţia de supraveghere şi acordare a asistenţei medicale, conform actelor normative în vigoare.

La schimbarea medicului de familie într-o altă instituţie medicală, solicitanţii vor depune personal cererea semnată de medicul ales la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM. (Aici datele de contact ale serviciilor teritoriale de relaţii cu beneficiarii ale CNAM)

Amintim că toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt asiguraţi sau neasiguraţi, se înregistrează pe lista medicului de familie din instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară, fiind respectat principiul liberei alegeri a medicului de familie.

Detalii despre înregistrarea la medicul de familie puteţi găsi pe pagina web a CNAM, la rubrica Înregistrarea le medicul de familie şi schimbarea acestuia. Această informaţie poate fi solicitată şi la numărul de telefon 0 800 99999, dar și la contactele instituţiilor de asistenţă medicală primară din următoarele oraşe: ChişinăuBălţiUngheniOrheiCahulComrat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)