Logo Realitatea.md

Patru milioane de euro, donați de Elveția și Austria Republicii Moldova pentru un proiect de alimentare cu apă (VIDEO)

13 Mai 2016, 12:29 // Economie

Ministerul Mediului a semnat astăzi un Acord de cooperare cu Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare privind implementarea unui proiect de consolidare a sectorului alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova în valoare de 4,4 milioane de euro.

Foto: mediu.gov.md

Realizarea proiectului este prevăzută pentru 3,5 ani și se va axa pe trei componente cheie, oferind suport în dezvoltarea domeniului de alimentare cu apă și sanitație, implementarea managementului integrat al resurselor de apă și crearea sistemelor informaționale în domeniul apelor.

Potrivit ministerului Mediului, odată cu implementarea acestui Proiect mai multe instituții din domeniu își vor fortifica abilitățile și atribuțiile în sectorul alimentare cu apă și sanitație, vor putea răspunde necesităților populației rurale, inclusiv ale celor mai vulnerabile categorii, privind asigurarea cu servicii de alimentare cu apă și sanitație. De asemenea, își vor îmbunătăți performanța în managementul resurselor de apă într-un mod durabil, eficient și echitabil.

”Fiind responsabil de dezvoltarea domeniului alimentării cu apă şi sanitaţiei, ministerul Mediului apreciază mult asistența partenerilor noștri prin acest Proiect, care va contribui și la luarea unor decizii importante cu privire la direcţiile de acţiune în etapele ce vor urma și  va fortifica  îmbunătățirea stării de sănătate a populației din Republica Moldova privind maladiile asociate cu apă”, a declarat ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.

Strategia de alimentare cu apă și sanitație pentru anii 2014-2028,a fost aprobată de către Guvernului în lina martie 2014, aceasta prevede consolidarea capacităţii organului central al administraţiei publice în domeniul mediului privind gestionarea resurselor de apă utilizate în domeniul alimentării cu apă şi sanitaţiei. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8273 0.9922%
USD USD 16.9565 0.5688%
RUB RUB 0.2148 -0.9682%
RON RON 4.0680 1.0332%
UAH UAH 0.5991 0.4696%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile