Logo Realitatea.md

Emoții pentru aproape 700 de absolvenți de la Medicină! Au depus Jurământul lui Hipocrate, în prezența mentorilor, părinților, premierului și ministrului Sănătății - Video

16 Iunie 2017, 20:18 // Stiri

După șase ani de studii și sesiuni, 680 de studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie au îmbrăcat mantia absolventului. Tinerii medici au depus Jurământul lui Hipocrate în prezența mentorilor, dar și a părinților, care n-au reușit să-și stăpânească emoțiile. 

Embed:

În toți cei șase ani de studenție au trecut prin bune și rele, iar acum, la un nou început de cale, nopțile nedormite și orele de curs par să fi rămas în umbră. 

"Sunt entuziasmată, sunt foarte fericită, eliberată cu toate că îmi pare că a trecut foarte mult timp, dar oricum dacă să facem un total au fugit cam repede anii", recunoaște o absolventă. 

"Mă simt fericit, împlinit. Mă bucur că s-au încheiat lungii ani dar totodată și frumoși ani de medicină", spune un tânăr. 

"Foarte bine mă simt, în al nouălea cer de fericire, mă bucur că am finalizat șase ani și sunt foarte foarte fericită. Au fost extraordinari și grei mai ales primii ani mi-a fost greu să mă acomodez", mărturisește o altă absolventă. 

"Au fost bineînțeles diferiți, unde mai complicat unde mai simpli, însă studențimea este o perioadă foarte frumoasă în viața noastră", povestește un absolvent. 

Profesorii, cei care le-au fost alături în acești ani, cred că au mai pregătit o bună generație de medici. 

"Dragi absolvenți, sunteți o promoție deosebită. Diploma de licență vă conferă dreptul de a participa la studii prin rezidențiat sau de a vă angaja în câmpul muncii conform cadrului ocupațional", a declarat rectorul Universității, Ion Ababii. 

Cu povețe pentru viitorii profesioniști au venit și prim-ministrul Pavel Filip, dar și ministrul Sănătății Ruxanda Glavan. 

"Cândva și eu am pornit cu mari emoții pe drumul căutărilor profesionale, iar din acest considerent vă încurajez să aveți încredere în forțele proprii să fiți convinși că ceea ce ați realizat în acest moment înseamnă enorm de mult", a subliniat premierul Filip. 

"Ca să faceți față cerințelor profesiei, dar și nevoilor pacienților va trebui și de acum încolo să învățați și să munciți foarte mult. Va trebui să fiți vigilenți și corecți. Știu că nu va fi ușor, dar aceasta este menirea medicilor, aceasta este esența profesiei pe care am îmbrățișat-o împreună cu dumneavoastră", a spus ministrul Glavan. 

În acest an, 680 de studenți moldoveni au absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile