Logo Realitatea.md

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, vine cu un îndemn către deputați să anuleze Legea Egalității (VIDEO)

31 Mai 2016, 23:48 // Societate

Legea egalității rămâne un subiect de dispute aprinse între apărătorii drepturilor omului și comunitatea creștină. Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, un oponent înverșunat al antidiscriminării, le cere deputaților să anuleze actului normativ votat în urmă cu patru ani. Preotul și-a început discursul cu o rugăciune, apoi i-a îndemnat pe parlamentari să aibă grijă de oameni.

Foto: ioanatan.wordpress.com

”Legea nr. 121 din 25 mai 2012 care chipurile urmărește scopul să asigure calitatea de șanse, în fond însă, ea promovează homosexualitatea cu o agresivitate fără precedent cu o agresivitate nemaintâlnită pe la noi. Familia, mama, tata, copilăria și educația corectă a tinerilor conform tradițiilor noastre reprezintă valorile etice și morale”, a declarat Marchel.

Episcopul de Bălți și Fălești a îndemnat deputații la „unire”, pentru a intra în istorie cu cel mai puternic legislativ, ce are grijă de oameni.

”Susținem întru toate această initiațiva. Îndemnăm pe toate forțele sănătoase să chibzuiască, să conștientizeze și să o susțină, iată de ce și adresarea noastră este mai întâi de toate pentru deputați”, a adăugat episcopul.

Cu un mesaj de susținere pentru întreaga majoritate creștină a venit și maestrul Anatol Latîșev. Acesta presupune că Legea egalității nu i-ar plăcea domnitorului Ștefan cel Mare.

”Stimați deputați, vă închipuiți dumneavoastră ca marele Ștefan cel Mare și Sfânt stă cu crucea și cu sabia în centrul capitalei noastre europene, orașul Chisinau și vine Leonea cu fedea sa depună flori, cum credeți dumneavoastră, Ștefan cel Mare nu se coboară de pe apostament și taie capurile la toți?”, se întreabă Anatol Latîșev.

Potrivit experților de la Promo-Lex, legea privind asigurarea legalității este una specială, împotriva discriminării, și nu este orientată pentru apărarea unui grup sau altul.

”Nu este opinia religiei sau a întregii comunități religioase, dar este opinia unor reprezentanți a bisericii. Este o lege pro ceva, este o lege pro-egalitate și ea este pur și simplu indispensabilă pentru orice societate care tinde să fie modernă. Oamenii care ies în stradă și fac marșuri. Ei vin să își manifeste dorința de a fi liberi”, a declarat avocatul Dumitru Slusarenco.

Serviciul de presă al Parlamentului susține că Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, nu a expediat niciun demers privind anularea vreunei legi. Deputații au votat Legea cu privire la egalitatea în șanse în ziua de 25 mai 2012. 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4666 0.8093%
USD USD 17.1944 0.2542%
RUB RUB 0.2265 0.8011%
RON RON 4.1989 0.7873%
UAH UAH 0.6058 -0.0989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile