Logo Realitatea.md

Erdogan afirmă că uciderea lui Khashoggi a fost ordonată de nivelurile înalte ale Guvernului saudit

03 Noiembrie 2018, 12:16 // În lume

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat, vineri, că uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a fost ordonată de „cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit”, însă el l-a eliberat pe regele Salman de orice responsabilitate, potrivit unui articol publicat în Washington Post, transmite News.ro.

Foto: reuters.com

„Aş vrea să subliniez faptul că Turcia şi Arabia Saudită au relaţii amicale”, a spus Erdogan. „Nu cred o singură secundă că regele Salman, gardian al sfintelor moschei, să fi ordonat lovitura contra lui Khashoggi”, a adăugat el. 

Asasinatul jurnalistului saudit, critic al regimului de la Ryad şi colaborator la Washington Post, a afectat imaginea regatului saudit şi în special pe cea a prinţului moştenitor Mohammed Bin Salman, care exercită în prezent puterea.

Jamal Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, unde a mers pentru a efectua un demers administrativ în vederea viitoarei sale căsătorii. 

„Noi ştim că autorii (asasinatului) sunt printre cei 18 suspecţi deţinuţi în Arabia Saudită. Mai ştim că indivizii au venit pentru a executa ordine: să-l omoare pe Khashoggi şi să plece. În cele din urmă, ştim că ordinul de a-l ucide pe Khashoggi a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit”, a menționat preşedintele turc, potrivit articolului din Washington Post. 

Mai devreme, logodnica lui Jamal Khashoggi i-a cerut preşedintelui american Donald Trump să sprijine ancheta turcă şi eforturile de la Ankara în vederea localizării corpului său, potrivit unui mesaj transmis în timpul unei ceremonii, care a avut loc în memoria jurnalistului la Washington. 

Citeste tot despre: cazul Khashoggi, detalii noi, Erdogan
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 0.0000%
USD USD 17.6396 0.0000%
RUB RUB 0.2751 0.0000%
RON RON 4.1166 0.0000%
UAH UAH 0.7178 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile