Logo Realitatea.md

Eugen Carpov cere pedepse pentru executorii judecătorești care percep taxe ilegale de la cetățeni. „Vom modifica legislația” (DOC)

16 Mai 2018, 11:17 // Politica

Executorii judecătorești, care în mod abuziv percep taxe exagerate de la cetățeni, ar putea în vitorul apropiat să fie sancționați în conformitate cu legislația în vigoare. În acest sens, președintele Grupului Parlamentar Popular European, Eugen Carpov, a adresat o scrisoare oficială Ministerului Justiției, pentru a întreprinde astfel de măsuri.

În solicitarea expediată se menționează că tot mai mulți oameni se plâng de faptul că executorii judecătorești, folosindu-se de necunoașterea legislației de către cetățeni, percep taxe exagerate, cu mult peste prevederile legale. Conform deputatului, este necesar de stopat aceste practici ilegale și promite că va interveni cu modificări la legislația în vigoare pentru „a nu admite pe viitor astfel de cazuri”.

„Acest fenomen trebuie oprit, iar executorii care deliberat își depășesc atribuțiile de serviciu trebuie trași la răspundere. Împreună cu echipa Grupului Parlamentar Popular European vom monitoriza îndeaproape situația, vom depune eforturi și vom interveni legal pentru a stopa abuzurile nejustificate ale executorilor judecătorești", subliniază Eugen Carpov.

Totodată, Președintele GPPE s-a adresat cu un apel public către cetățeni prin care-i îndeamnă să-l informeze despre cazurile concrete de abuz din partea executorilor la adresa de e-mail echipa.ppem@gmail.com.

Foto: Eugen Carpov

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5946 -0.7205%
USD USD 17.1423 0.1472%
RUB RUB 0.2555 -0.0391%
RON RON 4.1855 -0.8034%
UAH UAH 0.6088 -0.0657%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile