Logo Realitatea.md

Eugen Sturza, vicepreședintele PPEM, candidat la funcția de ministru al Apărării. Cine este acesta (FOTO/VIDEO)

12 Septembrie 2017, 11:34 // Politica

Candidatul la funcția de ministru al Apărării al Republicii Moldova a fost înaintat. Acesta este Eugen Sturza, vicepreședintele PPEM. Anunțul a fost făcut astăzi, de către Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului PDM. Candidatura propusă urmează să fie aprobată de către Igor Dodon. Președintele PDM a subliniat că „în cazul în care aceasta va fi respinsă de către președintele țării, PDM o va înainta repetat”. 

Foto: army.md

„Am optat pentru un candidat care să aibă capacitatea de a moderniza Armata Națională, să vină cu viziune managerială și să știe să gestioneze politicile Ministerului Apărării. Eugen Sturza deține astăzi funcția de vicepreședinte al partidului PPEM, iar anterior a activat în cadrul Cancelariei Guvernului și cunoaște în detalii modul în care funcționează instituțiile statului. În cazul în care candidatura înaintată va fi respinsă de președinte, noi vom înainta a doua oară aceeași candidatură. Nu acceptăm scheme și compromisuri la acest subiect. Nu venim cu un candidat doar pentru a deruta, ca apoi să înaintăm o altă persoană”, a declarat Plahotniuc.

Acum două săptămâni, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că persoana care ar putea fi numită în funcția de ministru al Apărării a Republicii Moldova a fost identificată. 

Totodată, Igor Dodon a declarat că nu va semna decretul de numire a candidatului ce urmează a fi propus de guvernare pentru funcția de ministru al Apărării a Republicii Moldova

Realitatea.md amintește că funcția de ministru al Apărării a fost deținută anterior de către Anatol Șalaru care a activat în perioada 31 iulie 2015- 27 decembrie 2016. Astfel, Igor Dodon a semnat pe 27 decembrie decretul privind demisia din funcție a ministrului Anatol Șalaru.

 

Citeste tot despre: candidat, ministru al Apărării, PDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile