Logo Realitatea.md

Șevciuk, ținta unui omor la comandă?! Fostul lider separatist, urmărit de jeepuri negre, s-a "refugiat" la Chișinău

29 Iunie 2017, 15:31 // Politica

Fostul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, susține că ar fi ținta unui omor la comandă. Într-o postare pe Facebook, Șevciuk mărturisește că marți, în timp ce se deplasa dinspre Tiraspol spre Râbnița, ar fi fost urmărit de mașini jeep negre.

"Alaltăieri, în tmp ce mă deplasam cu mașina de la Tiraspol spre Râbnița, am observat că sunt "însoțit" de jeepuri negre, care, fără rușine, opreau și așteptau la orice manevră făcută de mine", a scris Evgheni Șevciuck pe pagina sa de Facebook.

Pentru a scăpa de cei care îl urmăreau, atunci când a ajuns la Dubăsari, fostul lider separatist a luat un taxi cu care a trecut în dreapta Nistrului.

Evgheni Șevciuk spune că, potrivit surselor sale, mașinile ar aparține unei companiei de securitate „Sheriff”. Totodată, fostul așa-zis președintele al Transnistriei susține că moartea lui ar fi fost comandată de Victor Gușan.

Cine este Victor Gușan

Potrivit unei investigații Rise, Victor Gușan, în vârstă de 53 de ani și Ilya Kazmaly, de 54 de ani au pus bazele unui adevărat imperiu de afaceri la un an de la încheierea războiului de pe Nistru. În iunie 1993, cei doi au fondat, în proaspăt autoproclamata republică nistreană, prima lor companie – Sheriff SRL. Sheriff a devenit, între timp, piesa de rezistență în lanțul businessurilor în care s-au implicat cei doi.

În martie 2012, firma a fost preluată în totalitate de Gușan, care și-a atribuit și funcția de președinte, iar lui Kazmaly i-a revenit fotoliul de director. Apoi, Ilya Kazmaly a dispărut cu totul din acte, locul lui fiind luat de Dmitrii Oghirciuc.

Amintimă că Evgheni Șevciuk a fost lăsat miercuri fără imunitate ”parlamentară”. Asta după ce așa-zisul ”legislativ” (Sovietul Suprem) al regiunii transnistrene a votat propunerea procurorului Anatoli Gurețki, potrivit căruia Șevciuk este suspectat de delapidare de fonduri publice. Pentru ridicarea imunității au votat 35 de așa-ziși deputați și doar unul a fost împotrivă, scrie Novostipmr. 

Imediat, Șevciuk a venit cu o replică. El a menționat că aceste acțiuni fac parte dintr-un scenariu bine pus la punct de menținere a puterii. Potrivit lui, decizia Sovietului Suprem este dovada intimidării și presiunii în lupta cu oponenții politici. ”Odată ce am părăsit fotoliul de conducător al regiunii, mi-au fost retrase toate garanțiile sociale anterioare, inclusiv imunitatea”, a menționat Șevciuk. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9619 0.2516%
USD USD 18.2258 0.7635%
RUB RUB 0.2334 0.9079%
RON RON 4.1351 0.4055%
UAH UAH 0.6569 1.6716%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
27 mar, 12:16 //

Foto Simbol Examenele pentru clasa a patra au fost anulate. Se discută acest lucru și pentru bacalaureat și cel de finalizare a gimnaziului (VIDEO)

26 mar, 21:21 //

Bugetarii vor sta acasă 9 zile, cu excepția angajaților medicali și a forțelor de ordine. Scopul măsurii aplicate, îndemnul și rugămintea lui Chicu

26 mar, 15:04 //

Foto: realitatea.md Cristina Țărnă, fiica directorului demis al Spitalului Republican, oferă detalii despre acțiunile tatălui ei, în cazul medicilor testați la un laborator privat

27 mar, 09:44 //

Foto: ambulanta.md A murit un medic din cadrul CNAMUP. Femeia era infectată cu coronavirus

25 mar, 17:51 //

De parcă blindatele în stradă n-ar fi fost de ajuns. Chicu: Mâine vom lua niște decizii cu caracter restrictiv și mai dur (VIDEO)

27 mar, 12:45 //

Constantin Țuțu s-a predat la frontieră. A fost reținut. Va sta în carantină 14 zile

27 mar, 19:39 //

Cum un primar de la noi a ajuns subiect în presa din România, după o decizie pe care a luat-o împotriva răspândirii coronavirusului

25 mar, 11:46 //

Foto: Twitter/FoleshillWMP În Marea Britanie, polițiștii au fost nevoiți să răstoarne grătarul pregătit de 20 de oameni pentru a-i alunga acasă

26 mar, 09:30 //

LIVE! Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, prezintă informații despre situația epidemiologică din țară

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei