Logo Realitatea.md

Evenimentul „Mărțișor de acasă” de la Atena, a adunat peste 400 de moldoveni, stabiliți în Grecia (FOTO)

14 Martie 2018, 13:20 // Societate

Peste 400 de moldoveni stabiliți în Grecia au participat la evenimentul „Mărțișor de acasă”, organizat duminica trecută la Atena. Programul artistic a fost susținut de către trupa Alex Calancea Band. 

„În general, concertul mi-a reamintit de anii din copilărie. Cântecele care au fost interpretate sunt melodii cu care am crescut noi, părinții și copiii noștri. Mă bucur de alegerea acestei trupe de artiști profesioniști care au dat o nouă viață melodiilor de altădată. Am primi o plăcere deosebită să particip la acest concert deosebit. Mulțumim tuturor organizatorilor", a spus Alexandra Cuznețov, moldoveancă din diasporă. 

„Îmi pare bine că a fost organizat acest concert pentru cetățenii noștri din Grecia, eveniment care contribuie la consolidarea diasporei. Ne dorim în viitor o colaborare și mai fructuoasă dintre diasporă și Republica Moldova. Și, vreau să menționez că foarte curând voi reveni acasă", susține Veaceslav Schimbov, președinte al Asociației moldo-elenă „Orfeu". 

Totodată, aflându-se în vizită de lucru în Grecia, reprezentanții BRD au avut consultări cu reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Grecia și cu liderii Asociațiilor din diasporă. În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte legate de cetățenii noștri din diasporă, precum integrarea acestora în țara de reședință, implicarea BRD în desfășurarea mai multor activități în diasporă, inițierea unor campanii de informare peste hotare privind situația din Republica Moldova etc.

Pe lângă multitudinea de propuneri și întrebări adresate reprezentanților BRD, președintele  Uniunii de prietenie moldo-elenă Alexandros Ipsilantis, Svetlana Lisagor Vergis a menționat că a planificat să desfășoare noi proiecte pentru diaspora Republicii Moldova din Grecia, solicitând susținere din partea BRD. De asemenea, dna Lisagor Vergis a mai notat că ar fi util de realizat noi proiecte pentru copiii din diasporă.   

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile