Logo Realitatea.md

Evoluția performanțelor KMG International, de la an la an. Exemplul 2016 (P)

20 Martie 2017, 13:14 // Economie

În 2016 Rompetrol principalul brand al KMG International, și-a sporit considerabil rezultatele financiare şi performanţele tehnologice. Lucru ce se datorează continuării programelor de consolidare şi dezvoltare a activităţilor şi operaţiunilor de profil în regiunea Mării Negre, îmbunătăţirii indicatorilor operaţionali şi a efectelor programelor de optimizare, dar şi celor aferente programului „Change for Good” lansat în 2014. Acest program vizează o eficientizare şi o îmbunătăţire până în 2018 a întregului flux de operaţiuni specifice activităţilor de rafinare – petrochimie, trading - aprovizionare cu materie primă, retail – marketing și upstream - servicii industriale. 

Rafinare şi petrochimie

Unităţile de producţie ale Grupului Rompetrol, au înregistrat anul trecut o majorare esențială, pe fondul invesţiilor şi a continuării programelor de optimizare şi dezvoltare a activităţilor de profil.

Rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne şi complexe din regiune, anul trecut în urma procesării a peste 5,4 milioane tone, a obținut un volum de 4,2 milioane tone carburanţi – în creştere cu 8%.

Astfel, rafinăria Vega Ploieşti – cea mai veche unitate în funcţiune din România şi-a majorat cu 8% cantitatea de materie primă procesată (până la 354.000 de tone), atingând un grad de utilizare a capacităţii de 107%. Recordul istoric obținut a fost cel de producere de bitum (91.000 tone), hexan, solvenţi ecologici, dar şi în ceea ce priveşte costul de procesare şi pierderea tehnologică.

Divizia de petrochimie – unicul producător de polimeri de pe plan intern a prelucrat anul trecut o cantitate de 189.000 de tone de materie primă și a dezvoltat 3 tipuri noi de polimeri.

Retail și trading

În 2016 a fost înregistrat un volum record pentru vânzările de carburanți (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, Moldova, Bulgaria și Georgia, până la un nivel de 2,9 milioane tone, cu 15% mai mult decât în 2015. Acestă evoluţie a fost susținută de adoptarea unor noi politici comerciale, dar şi de continuarea programelor de extindere a reţelei de distribuţie a carburanţilor şi rebranding al stațiilor Rompetrol.

”Pentru Rompetrol Moldova, anul 2016, a însemnat dezvoltare, optimizarea operațiunilor de retail și logistică, precum și modernizarea și implementarea noului concept de magazin. În anul 2016 au fost deschise 12 stații noi, astfel am ajuns la un număr total de 76 stații în Republica Moldova. Toate cele 12 stații au magazine realizate în baza unui concept nou implementat în Romania și importat și in Rep. Moldova. Infrastructura de alimentare a fost modernizată, de la rezervoarele subterane, până la pompele de distribuție a carburanților. În urma punerii în funcțiune a celor 12 stații, Rompetrol Moldova a contribuit la crearea a 130 locuri de muncă.” declară Felix Crudu Tesloveanu, Director General Rompetrol Moldova.

În 2016, Rompetrol Moldova a achitat drepturi de import și TVA și a efectuat plați la fondul social și medical de aproximativ 35 milioane USD.

Rompetrol Moldova are ca obiectiv continuarea extinderii rețelei și modernizarea stațiilor existente, inclusiv deschiderea de noi magazine în incinta stațiilor de alimentare, ceea ce va permite consolidarea poziției sale pe piața Republicii Moldova și va contribui la crearea noilor locuri de muncă pentru cetățenii Rep. Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”