Logo Realitatea.md

Ex-miniștri, politologi sau contabili. Fă cunoștință cu candidații de pe circumscripția uninominală nr.15, Călărași

12 Februarie 2019, 21:05 // Alegeri

Nicolae Ciubuc de la PDM (nr.1); Ștefan Bolea de la PSRM (nr.2); Olga Vlasenco de la Partidul ȘOR (nr.3); Igor Munteanu de la Blocul ACUM DA PAS (nr.4); Iurie Chirinciuc de la PL (nr.5) și Valeriu Sava de la PCRM (nr.6) sunt șase candidați la funcția de deputat pe circumscripția uninominală nr.15, Călărași.

Primul pe listă este candidatul PDM - Nicolae Ciubuc. Acesta este ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Vezi aici ce a indicat în declarația sa de avere.

Cu nr. 2 pe listă, candidează Ștefan Bolea din partea socialiștilor. El este de profesie tehnic agricultor, iar despre ce venit a declarat pentru anul trecut, aflați aici.

Următoarea candidată este cea a Partidului ȘOR, Olga Vlasenco - cu nr.3. Ea a indicat că este contabilă de profesie. Citește și declarația sa de avere.

Din partea Blocului ACUM DA PAS, candidează Igor Munteanu cu nr.4. Acesta este specialist în politici publice regionale și în afaceri europene. Totodată, deține funcția de președinte al Consiliului administrativ IDIS. Declarația sa de avere poate fi citită aici.

Iurie Chirinciuc candidează cu nr. 5 din partea liberalilor. El a scris că este economist de profesie, dar a fost anterior și ministru al Transporturilor. Declarația sa de avere poate fi văzută integral pe acest link.

Ultimul pe listă din această circumscripție este Valeriu Sava, care de profesie este inginer, mecanic, dar și politolog. El candidează din partea comuniștilor. Vezi declarația de avere și a acestui candidat.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile