Logo Realitatea.md

EXCLUSIV! Leancă, lipsit de Partidul Popular European. Cine a înregistrat mărcile PPE, PSL şi PDL (DOC)

18 Martie 2015, 07:05 // Politica

După ce la finele lunii februarie (26.02.2015) a părăsit PLDM şi a anunţat că îşi va crea propria formaţiune politică, iar presa a speculat şi câteva denumiri ale viitoarei formaţiuni a lui Iurie Leancă, foştii săi colegi din Partidul Liberal Democrat au acţionat rapid pentru a înregistra posibilele denumiri pe care le-ar fi putut utiliza fostul premier pentru proiectul său politic.

foto: Realitatea.md

În cadrul unui interviu pentru Realitatea.md, Iurie Leancă a dezvăluit că împreună cu echipa sa au decis deja denumirea viitorul partid politic, însă există anumite probleme cu înregistrarea denumirii la Ministerul Justiţiei. 

"Aproape că am decis, eram gata să sonorizez şi denumirea, dar văd că se fac unele jocuri la Ministerul Justiţiei. Ideea a fost propusă de mai mulţi oameni - Partidul Popular European (PPE), ceea ce ar arăta afilierea cu familia europeană, dar şi "Popular" reprezentând dorinţa poporului. Cineva însă, pe neaşteptate, a solicitat aceeaşi denumire. Nu stiu cine, urmează să avem o discuţie", a spus Leancă. 

În acelaşi timp, în baza de date a Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), care este una publică, descoperim că marca "Partidul Popular European" este deja înregistrată, iar solicitantul şi titlularul acesteia este "Partidul Liberal Democrat din Moldova, cu sediul pe str. Bucureşti nr. 88". Solicitarea de a înregistra marca a fost făcută pe 3 martie, la doar câteva zile după anunţul făcut de Leancă.

Tot PLDM a înregistrat şi marca "Partidul Democrat Liberal".

Mai mult, în aceeaşi zi, un alt solicitant, Victor Roşca, deputat şi secretar general al PLDM, a înregistrat marca "Partidul Social Liberal".

Astfel, deţinerea drepturilor asupra mărcii constituie un impediment pentru înregistrarea la Ministerul Justiţiei a partidului cu această denumire.

Realitatea.md subliniază că directorul general al AGEPI, Lilia Bolocan, este membru PLDM. Aceasta a fost numită în funcţie în decembrie 2009, după partajarea funcţiilor în cadrul  AIE 1.

Realitatea.md aminteşte că după plecarea lui Iurie Leancă din PLDM, liderul formaţiunii, Vlad Filat, a declarat că va continua să comunice cu Iurie Leancă şi chiar să-l ajute.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile