Logo Realitatea.md

EXCLUSIV! Casa pe care directorul "Vocea Basarabiei" a primit-o de la Filat în schimbul postului de radio

30 Octombrie 2014, 13:28 // Actualitate

Veaceslav Ţîbuleac, directorul postului de radio "Vocea Basarabiei" a primit o casă cu cîteva nivele în capitală, de la liderul PLDM, Vlad Filat. În schimb, instituţia mass-media a fost supusă fostului premier, devenind astfel "victima unui raider politic". Declaraţii în acest sens a făcut azi acţionarul "Vocea Basarabiei", deputatul PLR Valeriu Saharneanu. 

foto: Realitatea.md

Potrivit lui Saharneanu, postul avea datorii foarte mari, iar Ţîbuleac nu a pus la curent acţionarii cu finanţarea pe care a obţinut-o de la Filat. 

"Comportamentul lui Veaceslav Ţîbuleac s-a agravat după ce a devenit membru PLDM. Acesta era arogant şi nu gestiona eficient şi corect postul de radio. Acesta a devenit dependent de casieria lui Filat, iar politica editorială a postului de agenda partidului", a subliniat acţionarul.

Valeriu Saharneanu a subliniat că, vânzarea postului a avut loc la începutul acestui an: "Conform deciziei CCA din 14 februarie 2014, licenţa radioului "Vocea Basarabiei" aparţine "Canal X" SRL, din Briceni, acţionar unic fiind Cijov Igor. Veaceslav Ţîbuleac a primit drept recompensă o casă cu mai multe nivele în schimbul tranzacţiei, ceea ce i-a permis sa-şi îndeplinească visul şi să se mute cu traiul din Nisporeni în Chişinău". 

Deputatul PLR a mai menţionat că, astfel, Filat a investit în membrul său de partid şi nu în radio: "Ceea ce aţi făcut este atac raider şi nu investiţie".

Potrivit unor surse din anturajul lui Veaceslav Ţîbuleac, acesta s-a mutat în noua casă din Chişinău, împreună cu familia, în vara avestui an. 

Ţîbuleac a calificat declaraţiile lui Saharneanu drept o reglare de conturi între PLR şi PLDM.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.2636%
USD USD 17.2814 0.2634%
RUB RUB 0.2358 1.3758%
RON RON 4.3095 0.2349%
UAH UAH 0.6162 0.2440%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile