Logo Realitatea.md

Experți în cinematografie din Franța și Estonia se află într-o misiune de expertizare la Chișinău

13 Decembrie 2016, 11:57 // Societate

Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova va fi supus unei expertize privind dezvoltarea capacităților instituționale ale acestuia, din partea experților internaționali, aflați zilele acestea la Chișinău. 

Foto: Ministerul Culturii

Reprezentantul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Imaginii Animate din Franţa, Julien Ezanno şi directorul Institutului Estonian de Film, Edith Sepp sunt experții care vor efectua misiunea de expertiză.

Misiunea de expertiză se desfășoară în cadrul proiectului TAIEX, elaborat de către Ministerul Culturii, pentru a facilita activitatea Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova conform bunelor practici şi standardelor europene, fiind susţinut financiar şi logistic de către Comisia Europeană.

Pe durata evenimentului, cei doi specialiști din domeniul cinematografiei vor face prezentări detaliate cu privire la situaţia cinematografiei europene. De asemenea, vor vorbi despre experienţa şi bunele practici în domeniu, recomandări cu privire la îmbunătăţirea mediului cinematografic autohton.

Totodată, experții internaționali vor efectua vizite de studiu atât la Ministerul Culturii cât şi la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Misiune de expertiză TAIEX se desfășoară în perioada 12-16 decembrie 2016.

Menționăm că Centrul Național al Cinematografiei este o instituție subordonată Ministerului Culturii, creată în urma deciziei Guvernului din data de 2 decembrie 2015 cu misiunea de a implementa politicile statului în domeniul cinematografiei, de monitorizare și supraveghere a punerii în aplicare a cadrului legal în domeniu.

 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile