Logo Realitatea.md

Expoziția „Fabricat în Moldova” va fi inaugurată la sfârșitul lunii curente. Un număr record de agenți economici și-au anunțat prezența (VIDEO)

22 Ianuarie 2018, 12:15 // Economie

Circa 420 de agenți economici vor participa anul acesta la expoziția națională „Fabricat în Moldova”, ediția a XVII-a, care se va desfășura în perioada 31 ianuarie- 4 februarie, la Chișinău, la CIE „Moldexpo”.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că în acest an, la expoziție vor participa un număr record de agenți economici, iar expoziția „Fabricat în Moldova peste hotare” va fi organizată și în 2018.

„Anul acesta am înregistrat un număr record de agenți economici, care și-au anunțat prezența la eveniment, comparativ cu ultimii ani. Sloganul din acest an al expoziției va fi „Fabricat în Moldova – fabricat pentru tine”, care are menirea să promoveze și să susțină producătorul autohton, prin reclamarea companiilor, serviciilor și bunurilor acestora. O noutate a ediției din acest an este organizarea forumului de afaceri Fabricat în Moldova, Investiții și Cooperare în regiunea de sud a țării, care va fi organizat la 1 februarie în municipiul Cahul. De asemenea, în prima zi vom avea două forumuri cu partenerii de peste hotare din Belarus și România, iar la sudul țării vor fi prezenți peste 60 de reprezentanți ai companiilor străine”, a afirmat Harea.

Sergiu Harea a mai precizat că vor fi organizate și două mese rotunde de către Camera de Comerț și Industrie, unde vor fi informați membrii mediului de afaceri despre modificările operate de către autorități, pentru a simplificat activitatea acestora. Este vorba de aprobarea Regulamentului cu privire la organizarea programelor de formare profesională tehnică prin învățământul dual și simplificarea obținerii Carnetului ATA. Astfel, acum agenții economici pot solicita Carnetul ATA și prin depunerea unei cereri online, iar garanțiile depuse de către aceștia au fost extinse.

Totodată, în cadrul expoziției va fi organizat un Târg al locurilor de muncă, unde peste 40 de companii își vor prezenta ofertele.

„Fabricat în Moldova” este primul eveniment cu care debutează anul expozițional în Republica Moldova, având drept scop  susținerea întreprinzătorilor autohtoni, pentru a promova produsele competitive pe piața internă și externă, precum și pentru a atrage investiții și a intensifica dialogul public-privat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)