Logo Realitatea.md

Fac parte din limbaj zi de zi, dar nu știi exact ce înseamnă. Un dicționar online a inclus definițiile emoticoanelor utilizate pe rețelele de socializare

08 Martie 2018, 11:33 // Tech

Comunicarea din mediul online a tocmai a făcut un pas imens în perceperea și definirea emoticoanelor pe care le folosim în rețelele de socializare. Dictionary.com a anunțat oficial că a adăugat sute de emoticoane la colecția sa de definiții.

Acest lucru are o importanță considerabilă întrucât este pentru prima dată când un dicționar a publicat rezumate sau definiții pentru emoji, notează Bani.md.

"Ca dicționar este de datoria noastră să avem conținut ce se referă la termenii sau instrumentele de comunicare asupra cărora oamenii au întrebări", spune Lauren Sliter, șefa departamentului  strategi de conținut a companiei din Oakland, California. "Și oamenii au întrebări despre ceea ce înseamnă aceste emoji -vinete."

Astfel, conform dictonary.com, unele emoticoane semnifică cu totul altceva decât ne imaginăm noi. Spre exemplu emoticonul-vânătă este un simbol al penisului, iar emoticonul-capră, vine de la The Greatest of All Times (GOAT - în traducere, capră), care folosit, în general, cu referire la indivizi cu înaltă calificare, cum ar fi muzicieni premiați sau sportivi talentați, pentru a-i lauda ca fiind cei mai buni în domeniul lor.

Studiile au arătat că peste 80% dintre cei care utilizează rețelele de socializare, folosesc emoticoane sau GIF-uri.  O parte din aceștia cred că emoticoanele exprimă mult mai bine ceea ce vor să spună decât ar face-o prin cuvinte.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6453 0.0000%
USD USD 17.2668 0.0000%
RUB RUB 0.2598 0.0000%
RON RON 4.2218 0.0000%
UAH UAH 0.6211 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile