Logo Realitatea.md

Facebook va prezenta Congresului SUA informații despre publicitatea legată de Rusia. Ce zice Zuckerberg

22 Septembrie 2017, 11:21 // În lume

Facebook va pune la dispoziţia Congresului SUA, care anchetează o posibilă imixtiune a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, informaţii despre publicitatea legată de această ţară şi care a fost postata pe reţeaua de socializare, a anunţat compania joi.

Foto: dcnews.ro

În SUA se cercetează modul în care Rusia s-ar fi implicat în alegerile locale de anul trecut, în urma cărora Donald Trump a devenit preşedinte. Parte a acestui scandal o constituie reclamele politice cumpărate de anumite organizaţii ruseşti în timpul alegerilor, informează dcnews.ro.

În urmă cu două săptămâni, Facebook a dezvăluit că sute de conturi false, probabil activate din Rusia, au fost folosite pentru cumpărarea de publicitate cu scopul de a alimenta tensiunile politice în Statele Unite, înainte și după alegerile prezidențiale din 2016.

Facebook a anunţat că va oferi comisiilor de anchetă ale Congresului american informaţiile pe care le deţine şi că va lua măsuri pentru creşterea transparenţei reclamelor politice cumpărate la nivel global în cadrul propriei reţele de socializare.

„Cred cu fermitate în procesul democratic şi în protejarea integrităţii sale”, a afirmat directorul general şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, într-o declaraţie în direct pe reţeaua de socializare.

„Refuz că cineva să se folosească de instrumentele noastre pentru a submina democraţia. Lucrăm activ cu guvernul american în anchetă să despre implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale câştigate în 2016 de Donald Trump..În dimineaţa aceasta, am cerut echipelor noastre să furnizeze Congresului publicitatea găsită de noi”, a subliniat Zuckerberg.

Potrivit Ziare.ro, datorită unei anchete interne - încă în desfăşurare, potrivit lui Mark Zeckerberg - Facebook a anunţat la 7 septembrie reperarea a 470 de conturi care au cheltuit în total aproape 100.000 de dolari între iunie 2015 şi mai 2017 pentru a publica anunţuri care prezentau informaţii false sau conduceau utilizatorul către păgâni care conţineau acest tip de mesaj.

Citeste tot despre: Congres SUA, facebook
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4316 -0.9266%
USD USD 17.3730 -0.3710%
RUB RUB 0.3029 0.1985%
RON RON 4.4607 -0.7940%
UAH UAH 0.6558 -0.1370%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile