Logo Realitatea.md

Familiile persoanelor decedate în urma exploziei din sec. Rîșcani vor primi ajutoare de câte 50 de mii de lei

07 Octombrie 2018, 10:41 // Societate

Familiile persoanelor decedate în urma exploziei din sectorul Rășcani al capitalei vor primi ajutoare materiale de câte 50 de mii de lei, a anunțat premierul țării Pavel Filip.

Foto: Facebook/Илья Чернышев

„Am discutat cu oamenii care au avut de suferit în urma deflagrației din sectorul Râșcani, dar și cu responsabilii care gestionează cazul. I-am asigurat de tot suportul Guvernului și al meu personal. Deocamdată am decis să acordăm câte 50 de mii de lei familiilor în care sunt decedați”, a spus prim-ministrul.

Și președintele țării Igor Dodon a declarat că este gata să ofere suport material victimelor deflagrației.

Totodată, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a promis că Primăria va acorda tot suportul necesar victimelor.

Amintim că, trei oameni au decedat, iar alți trei sunt declarați dispăruți, în urma exploziei din sectorul Rîșcani. 20 de locatari au fost cazați temporar la Spitalul „Sf. Treime”.

În totalitate au fost distruse patru apartamente. Cauza preliminară a tragediei este explozia unei butelii de gaz.

Vezi și:

Șeful IGSU oferă detalii despre explozia din sectorul Rășcani: „Butelia de gaz a fost găsită la etajul 16, iar robinetul era deschis”

BILANȚUL exploziei din sectorul Rîșcani! Două persoane au murit pe loc, iar una a decedat la spital din cauza rănilor grave

Primele declarații ale autorităților municipale, în urma exploziei de la Rîșcani. A fost convocată Comisia pentru situații excepționale (VIDEO)

Pretorul sectorului Rîșcani, Nicolae Balaur, despre explozia de pe bd. Moscova : „Pereții blocului de locuit nu au avut de suferit”

Premierul Pavel Filip Pavel Filip: "Prioritatea nr. 1 este suportul medical și acordarea locurilor provizorii de trai” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile