Logo Realitatea.md

Fără autorizații speciale pentru transportatorii moldoveni, care merg în Bulgaria. Decizia a fost luată de Comisia mixtă moldo-română

27 Iunie 2018, 15:46 // Auto

Transportatorii moldoveni, care merg în Bulgaria, vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizații speciale. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisie mixte moldo-române, care se desfășoară în perioada 26-27 iunie, la București.

Foto Simbol

În cadrul ședințelor comisiei sunt abordate subiecte ce țin de îmbunătățirea calității transportului rutier internațional și soluționarea dificultăților din domeniu. De asemenea, pe ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte cu privire la  transportul rutier de marfă şi transportul de persoane, printre care problema taxelor pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, care au fost introduse pe teritoriul țării noastre din februarie 2018, reglementarea serviciilor de transport rutier de marfă dintre Romania şi Republica Moldova, timpul îndelungat al staționării camioanelor la punctele de trecere a frontierei de stat, precum și autorizarea serviciilor regulate de transport de persoane.

Delegația Republicii Moldova este condusă de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Serghei Bucataru, iar delegația României – de directorul Direcției Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, Corneliu-Ioan Dimitriu.

Serghei Bucataru, a menționat că, Comisia mixtă rutieră este o oportunitate de a promova și intensifica relațiile în domeniul transportului rutier internațional de marfă și de persoane dintre Republica Moldova și România în interesul operatorilor de transport.

Totodată, Secretarul de stat, este de părerea că, datorită acestei, Comisii mixte este posibil analizarea modului în care se desfășoară transportul rutier internațional și dificultățile care au apărut în cooperarea bilaterală, fapt ce duce la identificarea soluțiilor pentru rezolvarea acestor probleme în interesul operatorilor de transport din cele două țări.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.5929%
USD USD 17.1324 0.0210%
RUB RUB 0.2616 1.0819%
RON RON 4.0880 0.4842%
UAH UAH 0.6344 0.6186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile