Logo Realitatea.md

Femeia găsită moartă în Nistru a fost ucisă! A făcut cunoștință cu asasinul său într-o cafenea din Chișinău

19 Iunie 2017, 11:32 // Societate

Presupusul asasin al femeii, cadavrul căreia a fost găsit în râul Nistru, a fost reținut, la 16 iunie, de către Procuratura municipiului Chişinău, oficiul Ciocana, de comun cu IP Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Foto simbol: moldovenii.md

În cadrul investigaţiilor, a fost identificată identitatea victimei, care s-a dovedit a fi locuitoare a capitalei, în vârstă de 41 ani. Expertiza medico-legală a concluzionat că femeia a fost omorâtă şi aruncată în apelel râului Nistru.

Datorită acţiunilor complexe de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii, procurorii şi poliţiştii au identificat și un eventual suspect în acest caz - un individ de 42 de ani, originar din raionul Criuleni, anterior judecat în Federeaţia Rusă pentru diverse infracţiuni, inclusiv de două ori pentru omor.

Fiind audiat, bănuitul şi-a recunoscut faptele criminale, declarând cu lux de amănunte circumstanţele săvârşirii crimei. Potrivit informaţiilor acumulate, victima ar fi făcut cunoştinţă cu bănuitul în aceeaşi zi într-o cafenea din capitală, unde ar fi servit împreună băuturi alcoolice.

Ulterior, aceştia ar fi comandat un taxi cu care s-au deplasat în direcţia or. Vadul lui Vodă, coborând în apropierea unor vile. Între ei s-ar fi iscat un conflict, femeia fiind deposedată de lanţul de la gât, telefonul mobil, cerceii şi inelul din aur, agresată fizic şi sugrumată, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, corpul neînsufleţit al victimei a fost aruncat în râu.

De notat că, în timpul reţinerii individul intenţiona să părăsească teritoriul ţării cu deplasarea în Federaţia Rusă, fiind încătuşat şi escortat în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău pentru 72 de ore. Asupra sa au fost depistate şi ridicate articolele din aur ale victimei.

Procurorii i-au înaintat presupusului asasin învinuirea, astăzi, urmând să fie examinat demersul procurorilor privind aplicarea în privinţa acestuia a măsurii preventive - arestul pentru 30 de zile.

Bănuitul este cercetat penal pentru omor intenţionat, pentru care legislaţia prevede până la 20 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile