Logo Realitatea.md

Fenomen straniu surprins pe cer: Un obiect luminos neidentificat, văzut în Moldova, România și Rusia (VIDEO)

26 Decembrie 2017, 15:01 // Life

Un fenomen ciudat a stârnit uimire printre internauți, după ce noaptea trecută a fost surprins un obiect luminos neidentificat pe cer. Acest lucru a fost observat în R. Moldova, România, într-un oraș din vestul Rusiei și chiar Grecia.

Foto: captura video

Imagini surprinse în R. Moldova: 

Foto: Cristina Stamati

Imaginile au fost surprinse în noaptea de luni spre marți, la ora 4:30, între Râmnicu Sărat și Focșani (România). Martorul a reușit să facă fotografii cu ceea ce, crede el, ar putea fi stația spațială chineză Tiangong-1. Alte imagini au fost surprinse în județul Bihor, la ora 5:30, unde a fost filmat același obiect spre direcția nord-est și  părea a fi un meteorit care a intrat în atmosferă.

Foto: Digi24

Un român aflat în vacanță în Grecia a surprins și el fenomenul, la ora 5:35:

Foto: Digi24

Bărbatul a filmat același obiect spre direcția nord-est și spune că părea a fi un meteorit care a intrat în atmosferă.

„O pată de lumină rămasă în urma unui fenomen astronomic: meteorit sau satelit ce a intrat în atmosfera Pamântului”, spune bărbatul, care a fotografiat momentul de pe insula Chios.

Aparent, același obiect misterior a fost observat și în Rusia, într-un oraș din apropiere de granița cu Ucraina.

Un bărbat din Lipetsk a încărcat imaginile pe YouTube cu obiectul luminos.

În ambele clipuri, obiectul emana o lumină concentrată, ce ulterior devenea difuză, ceea ce ar putea însemna o dezintegrare în atmosferă.

În legătură cu stația Tiangong-1, aceasta nu a mai fost văzută de China din septembrie 2016, iar experții sunt de părere că obiectul de 8,5 tone se va prăbuși pe Pământ la începutul anului 2018.

Latitudinile prevăzute de specialiști indică Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia ca fiind țările în care cele mai mari bucăți ale navei vor ateriza, în contextul în care nu vor reuși să se dezintegreze complet în atmosferă. Totuși, data, ora și amprenta geografică a reintrării în atmosferă sunt incerte.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5605 -0.1740%
USD USD 17.1569 0.0852%
RUB RUB 0.2580 0.9785%
RON RON 4.1712 -0.3417%
UAH UAH 0.6121 0.5420%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile